REKLAMI GEÇ

TBB, eski Baro Başkanı Erdal Çam’ın katlinden sonra 81 ilde eylem kararı aldı

TBB, eski Baro Başkanı Erdal Çam’ın katlinden sonra 81 ilde eylem kararı aldı

Bodrum’da müflis müvekkilin katlettiği eski Denizli Baro Başkanı Erdal Çam ile emekli icra müdürü Özcan Çavdar için eylem kararı alındı. Türkiye Barolar Birliği yarın Bodrum’da yürüyüş 81 ilde de eş zamanlı eylem yapacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Eylül 2023 Salı, 11:28

52. Baro Başkanları Toplantısı, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, yönetim kurulu üyeleri ve Baro Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında, görevi nedeniyle uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Denizli Barosu önceki dönem başkanlarından Muğla Barosu üyesi Av. Mehmet Erdal Çam ve aynı saldırıda hayatını kaybeden emekli icra müdürü Özcan Çavdar’ın katledilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Birlik Başkanı, konuya ilişkin olarak bir gün önce Çam’ın cenaze törenine katılmak için gittiği Bodrum’da edindiği bilgileri aktardı.

Toplantıda, Denizli ve Muğla Barolarının önerileri doğrultusunda; 27 Eylül 2023 Çarşamba günü, meslektaşımızın katledildiği Bodrum’da, saat 11.00’de TBB yönetimi, Baro Başkanları ve meslektaşların katılımıyla bir yürüyüş düzenlenmesi, saat 12.00’de yürüyüş sonrası Bodrum’da ve eş zamanlı olarak 81 ilde barolar tarafından adliye önlerinde avukata dönük sistematik şiddete karşı ortak açıklama yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.

Toplantıda gündeme ilişkin bilgi veren Sağkan, Adalet Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu ile yapılan görüşmelerde ele alınan konular ile 2023-2024 Yılı TBB Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’nin yayınlanma sürecinde yapılan çalışmaları anlattı.

Baro Başkanlarının; “Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi ve CMK Ücret Tarifesi”, “Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’la, avukatlık mesleğinin sorunları ve bu sorunların çözümüne yönelik olarak 07 Temmuz 2023 tarihinde TBB Yönetimi ve Baro Başkanlarının katıldığı değerlendirme toplantısında dile getirilen konuların takibi”, “Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Kanunu Yönetmeliğinde yapılacak değişiklikler”, “2-03 Aralık 2023 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilmesi planlanan 13. Olağanüstü Genel Kurul Toplantı gündeminin belirlenmesi” konularında görüş ve önerilerini dile getirmesinin ardından, sonuç bildirgesi kaleme alındı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı