REKLAMI GEÇ

Teknokent’te odalar yeniden yönetime girdi, skandal ortadan kalktı

Teknokent’te odalar yeniden yönetime girdi, skandal ortadan kalktı

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın seçilmesinin ardından eski rektör Hüseyin Bağ’ın yarattığı travma yavaş yavaş ortadan kaldırılıyor. Bağ’ın tüm yetkileri üzerinde topladığı Teknokent’teki skandallar yeni rektör ile birlikte ortadan kalktı, odalar yeniden yönetime girdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Eylül 2020 Perşembe, 19:24

Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı Teknokent Yönetim Kurulu Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya; Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar, DTO Başkanı Uğur Erdoğan, DTB Başkanı İbrahim Tefenlili, DSO Başkan Vekili Samet Tunay Gündüz, DENİB Başkan Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu, Ticaret İl Müdürü Süleyman Yener Pektaş ile Pamukkale Teknokent’in Eski ve Yeni Dönem Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Yapılan toplantının sonucunda; Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilirken, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan getirildi. Yönetim Kuruluna ise Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu ve Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Üniversiteyi temsilen de Prof. Necip Atar, Prof. Dr. Selçuk Burak Haşıloğlu, Prof. Dr. Mustafa Buluş seçildi.

Pamukkale Teknokent’te yeni dönem ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Rektör Vekili ve Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “Denizlimiz, sanayisi ile Ülkemizin kalkınması ve ekonomimizin gelişmesinde üstün rol oynayan bir şehirdir. Pamukkale Üniversitesi ise alanında uzman araştırmacılarının gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalar ile gerek ilimiz gerekse Ülkemizin sanayi hamlesinde önemli roller üstlenmektedir. Buradaki yegâne amacımız, bu iki gücün ortak akıl ve fikir birliği çerçevesinde güç birliğine giderek Ülkemizin yerli ve milli teknolojileri geliştirme hamlesine katkı sağlamaktır. Pamukkale Teknokent bünyemizde farklı alanlarda önemli teknolojik çalışmalara imza atan firmalarımız ile birlikte yine çevreden, sağlığa, insanlık yararına teknolojilerden insansız hava araçlarına kadar geniş bir yelpazede önemli buluşları hayata geçiren öğrencilerimiz de çalışmalarını sürdürmektedir. Öğrencilerimiz, edindikleri bilgileri kullanarak hayal ettikleri ürünleri gerçeğe dönüştürme konusunda oldukça başarılı olduklarını, TEKNOFEST gibi ulusal yarışmalarda elde ettikleri derece ve ödüllerle de kanıtlamışlardır. Pamukkale Üniversitesi ve Pamukkale Teknokent’in bu çalışmalara şimdiye kadar verdiği desteklerin artarak sürdürülmesinin yanında Denizli sanayimiz ve odalarımızın bizlerin yanında olmasını oldukça önemsemekteyiz. Yeni dönemin Pamukkale Teknokent için hayırlara vesile olmasını dilerken yeni yönetim kurulumuza da görevlerinde başarılar dilerim” dedi.

NELER OLMUŞTU
Pamukkale Üniversitesi rektörlüğüne getirilen Hüseyin Bağ, kısa süre içinde tüm yetkileri üzerinde toplamış, kendisini Teknokent’in hem yönetim kurulu başkanı, hem de genel müdürü olarak belirlemişti. Birçok koltuğa aynı anda oturan ve bu koltukların parasal nimetlerinden yararlanan Bağ, tepkileri de üzerine çekmişti.

Yaşanan skandala seyirci kalmayan oda başkanları Teknokent yönetim kurulundan istifa ederek tepkilerini ortaya koymuştu.

Yorumlar

İbrahim Erkan   -  Bağlantı 3 Eylül 2020, 21:31

Çok şükür eski rektör BAĞ’ın yaptığı yanlışlar bir bir düzeltiliyor. Üniversite öğrencisiyle, öğretim elemanıyla, idari personeliyle, kentle ve protokol ile barışıyor artık. Tebrikler Kutluhan hocam.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı