REKLAMI GEÇ

Tekstil atığı suyla tarlanın sulandığı Denizli ile ilgili, DSİ Genel Müdürü’nden açıklama

Tekstil atığı suyla tarlanın sulandığı Denizli ile ilgili, DSİ Genel Müdürü’nden açıklama

Su kıtlığının başladığı günden bu yana tarlada ürünü sıcaktan kavrulan çiftçilerin, ürünü kurumasın diye fabrika atığı suyu tarlasına veren çiftçilerin olduğu Denizli ile ilgili DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız’dan açıklama geldi. Yıldız, sulama sezonunun bugün itibariyle başladığını söyledi, su azlığına dikkat çekti, “Bu yıl su ve sulamada hamle yılı” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Haziran 2021 Pazartesi, 10:42

Yazılı açıklama yapan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, kuraklık ve iklim değişikliğiyle su sıkıntısı olduğunu belirtirken, “Su miktarında azalmaların beklenmesi, sulama başta olmak üzere mevcut su kaynaklarımızın azami surette değerlendirilmesini ve en verimli şekilde kullanılmasını gerektirmektedir. Bu tablo su kaynaklarımızın rasyonel yönetimini ve verimli kullanımını zorunlu kılmaktadır” dedi.

Türkiye’nin en büyük su yatırımcısı ülkelerden biri olduğunu söyleyen Yıldız, “Bilindiği üzere 2021 yılı Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli tarafından “Su ve Sulamada Hamle Yılı” olarak ilan edildi” dedi ve şunları söyledi:
Bu sebeple 2021 yılı “Sulama yatırımlarımızda hamle yılı” olacaktır. Bu kapsamda Bölgesel Kalkınma projeleri olan GAP, KOP, DAP ve DOKAP başta olmak üzere özellikle sulama yatırımlarımız hızlandırarak verimli topraklarımızın bereketine bereket katmak için çalışmaktayız. DSİ olarak modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koymaktayız. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor.

‘DENİZLİ’DE SULAMA SEZONU BAŞLADI’
Genel Müdür Yıldız, Denizli’deki sulama sezonunun da bugün itibariyle başladığını söylerken, “2021 yılı sulama sezonunda toplam 730 Bin dekar tarım arazisi sulanacak. Sulu tarım ile birlikte 2021 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 1 milyar 80 milyon TL katkı sağlanması hedefleniyor” dedi, “Çiftçilerimize bol ve bereketli bir sulama sezonu diliyorum” diye ekledi.

Çaresiz kalan çiftçi, fabrika atıklarını sulama kanallarına boşaltıp ürün suluyor

Sulama parası ödeyen çiftçiye fabrika atığı su diye verildi

Yorumlar

Nazif   -  Bağlantı 23 Haziran 2021, 18:45

Adam kirli suyla ilgili bişey diyemiyo sulama sezonu başladı diyo sadece tekstil kimyasallarıni attirmicaz dese görevden alirlar

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı