REKLAMI GEÇ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu’ndan Denizli-Antalya otoyolu açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu’ndan Denizli-Antalya otoyolu açıklaması

Aydın-Denizli otoyolunun bir bölümünün hizmete girmesi, bölge trafiğine yeni bir soluk getirdi. Bu otoyol Antalya’ya uzanacak projenin ikinci etabıydı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Denizli – Antalya otoyolu ile ilgili konuştu: “Denizli-Burdur-Antalya otoyolunu hayata geçireceğiz.”

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Kasım 2023 Çarşamba, 13:46

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium’da, 5’inci Ulusal Karayolu Kongresi ve Sergisi Açılış Törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Uraloğlu, kongrede, karayolu ulaşımının sosyal ve ekonomik olarak tüm yönleriyle ele alındığını belirtti.

ULAŞIMDA YÜZ YILLIK İŞİ 21 YILA SIĞDIRDIK
Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde geçen son 21 yıl içerisinde Karayollarına çok büyük yatırımlar gerçekleştirildiğini ifade etti. Uraloğlu, “2002 yılı öncesinde; ayakta durmaya çalışan ülkemizde günün ihtiyaçlarını karşılayacak ulaşım yapıları yokken, bugün ise uluslararası standartlara uygun olarak geliştirilmiş ve birbiri ile entegrasyonu gözetilerek planlanmış ulaşım yatırımları ile yüzyıllık işi 21 yıla sığdırarak ülkemizi uluslararası alanda vazgeçilmez bir düzeye taşıdık.” ifadelerine yer verdi.

SEYAHAT SÜRESİNİ KISALTTIK, KONFORU ARTTIRDIK, ÖLÜM ORANINI DÜŞÜRDÜK
Karayolu yatırımları ile vatandaşın seyahat konforunun arttığına dikkati çeken Bakan Uraloğlu, “Bölünmüş yollar ülkemizin yol ağının yüzde 43’ünü oluşturmasına rağmen, bütün yol ağımızda hareket eden trafiğin yüzde 83’üne hizmet vermektedir. Yine bölünmüş yol yatırımlarımızla trafik güvenliğini artırarak kazalardaki ölüm oranını düşürdük. 100 milyon taşıt-km başına hayatını kaybeden kişi sayısında yüzde 81’lik bir azalma sağladık. Seyahat konforunu arttırdık, süresini kısalttık ve yollarımızdaki ortalama hızı 40 km‘den 88 km’ye çıkardık” dedi.

2028 YILINA KADAR 1009 KM DAHA YENİ OTOYOL YAPACAĞIZ
Bakan Uraloğlu, Türkiye’yi yarınlara taşıyacak büyük karayolu projelerine hız kesmeden devam edileceğini belirterek, “12. Kalkınma Planımız doğrultusunda 2028 yılında bölünmüş yol ağımızı 31 bin 250 km ‘ye çıkarmayı hedefliyor, 2053 hedeflerimiz kapsamında ise 38 bin 60 km ‘ye yükseltmeyi planlıyoruz. Otoyollarımız özelinde de 2028 yılına kadar 1.009 km daha yeni otoyol yapmayı hedefliyoruz” dedi.

DENİZLİ-ANTALYA OTOYOLU
Bakan Uraloğlu, Antalya- Alanya Otoyolunun da ihalesinin gerçekleştirileceğini bildirdi. Bakan Uraloğlu otoyolun özellikle yaz aylarında turizme bağlı olarak artan yolculuk taleplerini, hızlı, konforlu ve güvenli olarak karşılayacağını ve bölgedeki tarım sektörüne de hizmet edeceğini ifade etti.

Bakan Uraloğlu konuşmasında ayrıca, “İstanbul’dan Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile başlayıp Sakarya/Akyazı’ya kadar ulaştırdığımız yüksek standartlı otoyol altyapımızı başkentimize kadar ulaştıracak Orta Anadolu Otoyolu Projesini de planlıyoruz.  Denizli-Burdur-Antalya ve Çanakkale-Balıkesir Otoyollarımızı da hayata geçireceğiz” bilgisini de verdi.

Yorumlar

Ali Şimşek   -  Bağlantı 26 Kasım 2023, 10:34

Saygılar , sevgilerle…
Denizlili olmakla çok memnunum.
Denizli haber sitesini memnuniyetle takip ediyorum.
Başarılarınızın ve daha çok takipçi dileğiyle.
Allah’a emanet olunuz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı