REKLAMI GEÇ

Yılın en sıcak perşembesi sonrası sıcaklık düşecek

Yılın en sıcak perşembesi sonrası sıcaklık düşecek

Bir süredir çöl sıcaklarının etkisi altındaki Denizli’de serinliğe çok az kaldı. Yılın en sıcak perşembesinde kentin bazı ilçeleri 43 dereceye ulaşacak. Hemen ardından da 7 derecelik bir düşüşle mevsim normallerini göreceğiz.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Temmuz 2023 Çarşamba, 13:27

Denizli, çöl sıcaklarının etkisinden “en sıcak günün” ardından çıkıyor. Her gün sıcaklığın artarak devam ettiği ve bunalttığı Denizli yılın en sıcak gününü yarın yaşayacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre kent merkezini oluşturan Pamukkale ve Merkezefendi 41 derece dolayında olacak. Kentin en sıcak ilçesi Sarayköy 43 dereceye ulaşacak. En serin ilçe Çameli ise 10 derece daha düşük; 33 derece olacak.

Meteorolojiden Uyarı

Meteoroloji en sıcak gün için “sıcak çarpması uyarısı yaptı, “Sıcak hava dalgası nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” dedi.

Hava Ne Zaman Serinleyecek?

Cuma gününden (28 Temmuz) itibaren sıcaklıklar hissedilir derecede düşecek. Kent merkezindeki sıcaklık 35-37 derece dolaylarına kadar inecek. Denizli, bir süre bu derecede seyrederek mevsim normallerinde kalacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı