REKLAMI GEÇ

Vicdansız annesi terk etti

Vicdansız annesi terk etti

Denizli’de Yeni Asır Gazetesi’nin ortaya çıkardığı bir dram, yürekleri dağlıyor. Duyanları “Bu nasıl annelik” sözleriyle isyana sürüklüyor. Henüz 3 yaşındaki dünyalar güzeli Şeyma, onu yakalayan amansız hastalık yüzünden yaşam mücadelesi veriyor ama annesiz. Çünkü baba Mustafa Tozak’ın iddiasına göre Şeyma’nın annesi, onları terk edip gitti.

/ DENİZLİHABER / 14 Şubat 2013 Perşembe, 10:45

Yeni Asır Gazetesi’nden Ufuk Soyhan’ın manşetten giren haberi, yürekleri dağladı. Denizli imzalı haberde 3 yaşındaki lösemi hastası kızın dramı akıllara durgunluk verecek nitelikte. Uzun süredir pençesinde olduğu lösemi hastalığı nedeniyle yaşam mücadelesi veren dünyalar güzeli Şeyma bebek, asıl darbeyi annesinden aldı. Çünkü Baba Mustafa Tozak’ın iddiasına göre, Şeyma’nın annesi onları terk edip gitti. O günden bu yana ne arayıp ne de soran anne babanın başvurduğu mahkemece 10 bin TL tazminata mahkum edildi.

İŞTE O ACI HABER
Denizli’de henüz 2 yaşındayken lösemi teşhisi konulduktan sonra annesi Tuğba İ. (26) tarafından terk edilen Şeyma bebek, işsiz babası Mustafa Tuzak (29) ile ölümcül hastalığa karşı savaşıyor.

Amansız hastalığın pençesindeki minik kızını ve eşini terk eden anne ise mahkemece 10 bin lira tazminat ve 150 TL aylık nafaka ödemeye mahkum edildi.

Kızının tedavisi için her şeyini satan baba Tuzak, “Çalışabilsem sorun yok ancak Şeyma’yı yalnız bırakamıyorum. Onunla ilgilenebilecek, sürekli hastaneye gidip gelecek kimse yok” dedi.

“Önümde eriyor”
Mustafa Tuzak, gözleri önünde eriyen Şeyma’nın dramını da, “Bazen elini kafasına götürüp ‘saç yok’ diyor. O anlar dünyam başıma yıkılıyor” sözleriyle anlattı.

Denizli’de yürekleri dağlayan minik Şeyma’nın dram dolu hikayesi geçen yıl başladı. Güney ilçesinde 5 yıllık evli Mustafa-Tuğba Tuzak çiftinin tek çocukları Şeyma, Şubat 2012’de rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi’nde yapılan araştırma sonucu minik kıza 1 ay sonra lösemi (nöroblastom) teşhisi kondu. Çocuklarının ölümcül bir hastalığa yakalandığını öğrenen aile yıkıldı.

Tuzak çifti, uzun ve masraflı bir tedavi süreci için ayakta kalmaya çalıştı. Masraflara yetişemeyen Mustafa Tuzak, kızı için ilçede bulunan ızgara salonunu sattı. Hastanede minik kızın tedavisi sürerken dönüşümlü olarak kızlarının yanında kalan Mustafa Tuzak’ın eşi ertesi gün refakatçi görevine gelmedi. Eşine telefonla da ulaşamayan Mustafa Tuzak, eve gittiğinde masanın üzerinde Tuğba Tuzak’a 5 yıl önce taktığı evlilik yüzüğü ile karşılaştı ve ondan bir daha haber alamadı.

Hayata kızıyla tutundu
Ölümcül hastalığı ile savaşan kızı için hayata küsmeyen baba Mustafa Tuzak, günden güne durumu kötüye giden Şeyma’nın hem annesi hem de babası olacağına kendi kendine söz verdi. Sürekli annesini soran minik Şeyma’ya ise “annen gelecek” diyebildi. Ancak Şeyma, birkaç ay sonra bu soruyu sormayı da bıraktı. Mustafa Tuzak, daha sonra boşanma, tazminat ve nafaka davası açtı.

“Benim kimsem yok”
Geçen 26 Aralık’ta sonuçlanan davada Tuğba İ, 10 bin lira tazminat ve 150 TL aylık nafaka ödemeye mahkum edildi. Eşinin neden evini terk ettiğini ve nerede olduğunu bilmeyen Mustafa Tuzak, dava dosyasından Tuğba İ’nin Muğla’da bir işyerinde çalıştığını öğrenebildi.
Bir yıldır işsiz olduğunu belirten Tuzak, “Çalışabilsem sorun yok ancak Şeyma’yı yalnız bırakamıyorum. Onunla ilgilenebilecek, sürekli hastaneye gidip gelecek kimse yok. Bugüne kadar maddi ve manevi destek olan herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.
Bir yıldır ne çektiğini kimsenin tahmin edemeyeceğini ifade eden Tuzak, “Hayatımı kızıma adadım, inşallah bir gün iyileşir de bunların hesabını sorar” dedi.

“Hep saçlarını soruyor”
Baba Mustafa Tuzak, kızının 2 Mart’ta 3 yaşına basacağını ancak sağlığının günden güne kötüye gittiğini anlattı. İlaç ve kemoterapi tedavisi uygulanan Şeyma’nın tedaviye tam anlamıyla cevap vermediğini ifade eden Tuzak, acı dolu o günleri hüzünlü bakışlarla anlattı.
Baba Tuzak, “Hastanede kızım tedavi olurken annesi evden kaçtı. Hala neden gittiğini bilmiyorum. Bir gün görürsem yüzüne tüküreceğim. Bir anne nasıl böyle bir şey yapabilir” dedi.

“Yüzü yok”
Mustafa Tuzak, “Mahkeme eski eşime çocuğunu görme hakkı tanıdı ancak onun buraya gelecek yüzü yok. Gelemez, çünkü o çocuğunu hem de bu halde terk eden bir anne” diye konuştu.
Tedavi sürecinde Şeyma’nın saçlarının döküldüğünü anlatan Mustafa Tuzak, “Bazen elini kafasına götürüp ‘saç yok’ diye söylüyor. O anlar dünyam yıkılıyor, ‘saçların yeniden çıkacak’ diyebiliyorum” dedi.

Yorumlar

Cengiz YİLMAZ   -  Bağlantı 25 Şubat 2013, 19:18

acil şilar dilerim arkadaşım eşin için söyleyecek sözüm yok allah aklını başını toplar

khan   -  Bağlantı 15 Şubat 2013, 11:12

Diyecek söz bulamıyorum. Bu ne vicdansızlıktır. Yüce Rabbim bir an evvel şifa versin şu güzel yavrucağa inşallah, dualarımız sizinle…

ümit tatlav   -  Bağlantı 15 Şubat 2013, 08:55

bende bir kız babası olarak allahtan acil şifalar diliyorum,allahım kızını sana seni kızına bağışlasın mevla neylerse güzel eyler,imtihanın çok çetin geçiyor kardeşim allah sana sabır versin.

erdinç   -  Bağlantı 15 Şubat 2013, 07:36

kardeşim allah şifalar versin sen sadce dua et eşine gelincede bırak gitsin takma allah size yaradım eder buna inann..

ozan   -  Bağlantı 15 Şubat 2013, 01:42

YÜCE RABBİM BU GÜZEL KIZ KARDEŞİMİZİN SAĞLIĞINI YERİNE GETİRMESİNİ NASİO ETSİN…

gülçin   -  Bağlantı 14 Şubat 2013, 22:51

hastane odasında doğum günü resmi içimi dağladı. 3 yaşında çocuk öyle mi bakar? allahım acil şifalar versin, babasının da o çocukcağızın da yardımcısı olsun…

serkan   -  Bağlantı 14 Şubat 2013, 17:51

Allah ım güzel kızına acil şifalar sana da güç kudret versin arkadaşım.

dertli09   -  Bağlantı 14 Şubat 2013, 17:10

rabbim acil şifalar versin kardeşim. dualarımız kabul olur inşallah. vicdansız anneye allah birgün bunun hesabını sorar inşallah.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı