REKLAMI GEÇ

Atatürk’ün fotoğrafıyla eksiği tamamlamıştı

Atatürk’ün fotoğrafıyla eksiği tamamlamıştı

Geçtiğimiz günlerde elim bir kaza sonucu yaşamını yitiren Emekli Tarih Öğretmeni Lütfi İlgün’ün çalıştığı dershanede arkadaşları tarafından bulunan Osmanlı tarihi kitabı, mesai arkadaşlarını duygulandırdı. Lütfi Hoca, kendisinin de yazım komisyonunda olduğu kitabın kapağında eksik gördüğü bir şeyi tamamlamıştı.

/ DENİZLİHABER / 20 Haziran 2013 Perşembe, 12:44

Geçtiğimiz günlerde evinin balkonundan düşerek yaşamını yitiren Emekli Tarih Öğretmeni Lütfi İlgün, yıllarca okullarda okutulan Osmanlı Tarihi Ders kitabının da yazım komisyonundaydı. Kitabın kapağında, İstanbul’un fethini tasvir eden resimler bulunuyordu. Ancak O’na göre eksik olan bir şey vardı.

Lütfi Hoca bu önemli eksiği kitabın kendi kullandığı baskısında tamamladı. Lütfi Hoca’nın bir Atatürk fotoğrafını sonradan kapağına yapıştırdığı kitabı yıllarca çalıştığı dershanedeki arkadaşları tarafından bulundu. Lütfi Hoca’nın anlam yüklü bu davranışı, vefatından sonra arkadaşlarını duygulandırdı.

Hem meslektaşları hem de öğrencileri tarafından çok sevilen Lütfi Öğretmen, Türk milletinin Osmanlı’dan bugüne bir bütün olduğunu, her iki dönemin de birbirinden ayrı tutulamayacağı mesajını, kitabın kapağındaki önemli eksiği tamamlayarak vermişti. Ne de olsa sağlığında hep söylediği gibi; İstanbul’u Fatih Sultan Mehmet fethetmişti ama düşman işgalinden de Atatürk kurtarmıştı…

anons

Yorumlar

yiğit yaşadı dostlarıyla   -  Bağlantı 20 Haziran 2013, 14:03

şu dünyada bir nesneye
yanar içim köynür özüm
yiğit iken ölenlere
gök ekini biçmiş gibi
******************

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı