REKLAMI GEÇ

Denizli’nin Nasrettin Hocası öldü

Denizli’nin Nasrettin Hocası öldü

Hepiniz onu tanıyorsunuz… Mutlaka Denizli’nin herhangi bir köşesinde karşılaştınız… Karşınıza Nasrettin Hoca kostümü ve elinde taşıdığı kocaman tespihiyle çıkıyordu. Ama artık onu göremeyeceksiniz… Çünkü bugün aramızdan ayrıldı.

/ DENİZLİHABER / 12 Aralık 2013 Perşembe, 14:29

Denizli’nin Nasrettin Hocası olarak bilinen Hamdi Cemil Yılmaz, bugün geçirdiği beyin kanaması sonucu 51 yaşında hayatını kaybetti. Yılmaz, yaklaşık 4 yıldır İstanbul’da turistlerle Nasrettin Hoca kostümüyle fotoğraf çektirerek geçimini sağlıyordu.

Hamdi Yılmaz’ın tıpkı kılığına girdiği Nasrettin Hoca’nın fıkraları gibi ibretlik bir yaşamı vardı. Beyaz eşya mağazası sahibiyken iflas etti, bir dönem simitçilik yaptı. Her zorluğa göğüs gererek hayatını yaşadı. Çok renkli bir kişiliği vardı. En çaresiz kaldığı zamanlarda bile yaşadığı hayattan haz almaya, insanlara yaşama sevinci aşılamaya gayret etti.

Tiyatroculuk da yapan Yılmaz’ın yazdığı 3 kitabı bulunuyor. Simitçilik yaptığı dönemde çıkardığı “Kim ne yapsın senin anılarını simitçi” isimli eseri ilk kitabıydı. Daha sonra Denizli’nin Nasrettin Hocası” kitabını çıkardı. Son olarak da engellileri konu aldığı “Engel tanımayan özel insanlar” adlı bir kitap yazmıştı.

BUGÜN AİLESİNİ DE GÖTÜRECEKTİ
Hamdi Cemil Yılmaz, yaklaşık 4 yıldır ailesinden ayrı İstanbul’da yaşıyordu. İşlerine yoluna sokmuş, kazancını artırmış, ailesini de yanına almaya karar vermişti. İstanbul’dan gelmişti. Bugün taşınacaklardı. Geçirdiği beyin kanaması sonucu aramızdan ayrıldı. Ailesini İstanbul’a götüremedi. Arkasında acılı bir eş ve 3 evladı kaldı. Bir de onu daha yakından tanıyan ve yaşama sevincine hayran olan dostlarını…

Yorumlar

Tevfik Yusmak   -  Bağlantı 6 Aralık 2021, 23:23

Değerli Hamdi abim senin eksikliğini çok hissediyorum yerin doldurulmaz dosttun ama ALLAH öyle istedi ailene selamlar mekanın çennet olsun neyzen tevfik yusmak

Hakan BALABAN   -  Bağlantı 13 Aralık 2013, 16:31

Allah rahmet eylesin mekanın cennet olsun. Allahım geride kalan ailesine sabırlar. Güzel insandı

Hüseyin BAŞGÜN   -  Bağlantı 13 Aralık 2013, 11:48

Denizli yeri zor doldurulur bir Kültür Elçisini daha kaybetti. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun, Ailesine ve Dostlarına sabırlar dilerim.

Huseyin Sarikaya   -  Bağlantı 13 Aralık 2013, 01:21

Allah Rahmet eylesin Mekani Cennet olsun,,Ailesine sabirlar dilerim, cok iyi bi insan arkadas ve dostumdu..

hamdi   -  Bağlantı 12 Aralık 2013, 23:11

allah rahmet eylesin hamdi abim mekanın cennet olsun hoş sohbetleriniş hiç unutmayacağım bu arada kitabını ısrarla tavsiye ederim. kim ne yapsın sennn anılarını simitçi

Huseyin Akakca   -  Bağlantı 12 Aralık 2013, 16:21

waov allah rahmet eylesin.Kimse hayatin nezaman sona erecegini bilmiyor.Ne planlar yapmis ama sonuca ulasamamis.

Yılmaz Kaplan   -  Bağlantı 12 Aralık 2013, 15:51

Allah c.c rahmet eylesin,3 gün önce beni aradı İstanbula taşınıyorum hakkını helal et dedi.Bir Dostu, olarak muhabbetimiz vardı.Helal olsun Hamdi bey,sana hakkım helal olsun.

Halil   -  Bağlantı 12 Aralık 2013, 15:34

Allah rahmet eylesin. Daha geçen gün yolda selamlaşmıştık.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı