REKLAMI GEÇ

Asgari ücrete 10 saat çalışıyorlar

Asgari ücrete  10 saat çalışıyorlar

Denizli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün taşeron işçileri, 40 derece sıcakta 10 saat çalışıp asgari ücrete talim ediyor. Taşeron işçilerin fırsat bulduklarında bur köşebaşında kurdukları sofranın menüsünde ise, kuru soğan, domates ve yoğurt oluyor.

/ DENİZLİHABER / 14 Ağustos 2013 Çarşamba, 12:31

Denizli Belediyesi’nin park, bahçe ve refüjlerin çiçeklendirilmesi ve bakımında çalışan 10’larca işçi yazın sıcağında kışın soğuğunda ekmek mücadelesi veriyor. Günde 10 saat çalıştıklarını söyleyen işçiler, öğle yemeklerini evlerinden getirdikleri kuru soğan, domates ve ayranlarını paylaşarak yiyorlar.
denizli-park-ve-bahce-iscileri-ic

İŞTE İŞÇİ SOFRASI
İşçiler, öğle saatinde ve acıktıklarında nerde olurlarsa, ister Gazi Bulvarı’nın kaldırımında, ister bir parktaki ağaç gölgesi hemen çıkınlarını açıp karınlarını doğurmaya başlıyor. Gazi Bulvarı’nda Candoğan Parkı önündeki ağacın gölgesinde kurulmuş işçi sofrası objektiflerimize takıldı. Gazete kağıtlarının üzerinde, soğan, ekmek, ayran. Üzümle karınlarını doğuran işçiler. Onların isimleri farklı olsa da hepsinin derdi aynı. Evlerine ekmek götürmek. Ve okula giden çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayabilmek.

KADRO İSTİYORLAR
Denizli’nin tüm park ve bahçelerinden sorumlu taşeron işçiler, sosyal haklarının olmamasından yakınırken, her gün işten çıkarılma korkusu ile işe geldiklerini söylüyorlar. Ayrıca günde 10 saat çalışmalarına rağmen aldıkları ücretinde ortada olduğunu vurgulayan işçiler, “Önceden mevsimlik olarak çalışıyorduk. Şimdi yılın 12 ayı çalışıyoruz. Bu bizleri sevindiriyor. Ancak, her yıl işten çıkartılıp yeniden işe alındığımız için, sosyal haklarımızdan yararlanamıyoruz. Yıllık iznimiz yok. Kıdem tazminatı diye bir hakkımız yok. Ancak, bu konuda düzenleme yapılacak diyorlar. Biz de dört gözle Ankara’dan gelecek haberi bekliyoruz” diyerek umutlarını paylaştılar.

Yorumlar

metin   -  Bağlantı 15 Ağustos 2013, 10:27

adalet mi bu yazık bu insanlara hem taşeron çalıştır hem yemek verme düşündürücü

demir   -  Bağlantı 14 Ağustos 2013, 21:22

her ay maaşa zam diye bağıran memurlar,mal varlıklarının ucu bucağı olmayan sendikacılar neden hiçbir zaman asgari ücretliyi savunmazlar.çünkü oradan çorba yokda ondan.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı