REKLAMI GEÇ

Açığa alınan vali yardımcısı 4’e yükseldi

Açığa alınan vali yardımcısı 4’e yükseldi

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar genişletiliyor. Denizli’de açığa alınan vali yardımcı sayısı 4’e yükseldi. Kırıkkale’ye geçici görevle giden Vali Yardımcısı Mehmet Canoğlu da açığa alındı. Canoğlu, Hrant Dink cinayetinde emniyet güçlerinin ihmalinin bulunmadığı yönünde rapor hazırlamış ve aklanmalarını sağlamıştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Temmuz 2016 Salı, 10:21

Darbe girişiminin ardından Denizli’de başlatılan soruşturmalar genişletiliyor. Denizli valiliğinde görevli 3 vali yardımcısının görevden alındığı açıklanmıştı. Açığa alınan vali yardımcısı sayısı 4’e yükseldi. Vali yardımcıları Alaattin Aktaş, Tuncay Engin ve İsmail Kaygısız’ın ardından Denizli’den Kırıkkale’ye geçici görev ile giden Vali Yardımcısı Mehmet Canoğlu da açığa alındı.

denizli-daber-soruşturmasinda-aciga-alindilar-anons

VALİ YARDIMCISI MEHMET CANOĞLU
Vali Yardımcısı Mehmet Canoğlu, Kırıkkale Valiliğinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı birimlerden sorumluydu.

HRANT DİNK CİNAYETİ SORUŞTURMASI
2015 yılında Denizli’ye Vali Yardımcısı olarak atanan Mülkiye Başmüfettişlerinden Mehmet Canoğlu’nun kamuoyu Hrant Dink cinayeti soruşturmasıyla hatırlıyor.

denizli-hrant-dink-sorusturmasi-basmufettisi-denizli-ye-atandi-anons

Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesinde emniyet görevlilerinin ihmalinin olup olmadığının araştırılması için görevlendirilen iki Mülkiye Başmüfettişinden biri olan Mehmet Canoğlu, emniyet mensuplarının cinayette ihmalinin bulunmadığı yönünde rapor hazırlamış ve aklanmalarını sağlamıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ramazan Akyürek ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi eski Müdürü Ali Fuat Yılmazer ile Hrant Dink cinayetinde ihmali bulunan emniyet görevlilerini aklamakla suçlanan Canoğlu’nun hazırladığı rapor nedeniyleBaşbakanlık Teftiş Kurulu ile Mülkiye Müfettişliği arasında kriz yaşanmış, ardından başmüfettiş hakkında “meslekten ihraç” talepli idari soruşturma açılmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı