REKLAMI GEÇ

Akrabalarından borç alıp ödemeyen ve kayıplara karışan Türker S’nin saadet zinciri kurduğu iddia edildi

Akrabalarından borç alıp ödemeyen ve kayıplara karışan Türker S’nin saadet zinciri kurduğu iddia edildi

Kayıhan’da; ortalıktan kaybolmasının ardından, yakın akrabaları dahil yaklaşık 100 kişiyi 3 milyon liranın üzerinde dolandırdığı iddia edilen Türker S.’nin, saadet zincirine benzer bir yapı kurduğu ve para aldığı bazı kişilere ortaklık ile kar payı dağıttığı iddia edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Şubat 2020 Çarşamba, 12:15

Bugünlerde tartışmalarla gündeme gelen Babil dizisi ile tekrar hatırlanan saadet zincirinin bir benzerinin Denizli’de oluşturulmuş olduğu şüphesi ağırlık kazandı.

Geçen hafta gündeme getirdiğimiz Kayıhan Mahallesindeki akrabalarından borç alıp ortalıktan kaybolduğu iddia edilen Türker S. İçin benzer iddialar ortaya atılmaya başlandı.

Kayıhan’da yaklaşık 3 yıldır yakın akrabaları dahil çevresindeki kişilerden çeşitli bahanelerle para toplayan T.S.’nin (37) bazı akrabalarına ortaklık ve kar payı vadettiği iddia edildi.

“KREDİ ÇEKİP VERDİLER”

Denizli Haber’in ulaştığı bazı mağdurların iddiaları, tartışmanın boyutunu değiştirecek türden. Edindiğimiz bilgilere göre; Türken S.’ye güvenen yakınlarının işlerine ortak olmak için bazıları birikmiş paraların bazıları da bankadan çektikleri kredileri verdi. Çevresindekilere bu ortaklıktan kimseye bahsetmemesini isteyen Türker S, topladığı paralarla otomobil, daire, pazar yeri gibi alım satım işleri yaptığını söyleyip sözde ‘kar payı’ verdi. Kar paylarını alan yakınları Türker S.’ye güvenerek sonrasında ortaklık için istediği paraları da verdi.

ARALARINDA AMCASI, DAYISI, TEYZESİ DE VAR

Aralarında amcası, teyzesi, dayısı ve yakın akrabalarının bulunduğu yaklaşık 100 kişiden 3 milyon liranın üzerinde para topladığı iddia edilen Türker S., geçen hafta ortadan kayboldu. Bir araya gelip dolandırıldıklarını anlayan yakınları, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

“ORTAK İŞ YAPIYORDUK, KÂRIMI VERİYORDU”

Türker S.’nin akrabası Sefa S., Denizli Haber’e yaptığı açıklamada, bir buçuk yıldır ortak iş yaptıklarını belirterek “Ortak pazar yeri alma vaadiyle bana 14 bin lira kredi çektirdi ve 1.5 yıldır, sözde pazar yerinin kirasından pay verdi. Ortadan kaybolduğunda pazar yerini hiç almadığını, pazar yeri sahibini de dolandırdığını öğrendik. Selam verdiği herkesi dolandırmış” dedi.

“KREDİYİ BEN ÖDÜYORUM”

Pazar yerinin dışında oto alım-satım işlerinde de ortak olduklarını ve satışlardan ‘kar payı’ aldığını dile getiren Sefa S., “Mahalleye lüks otomobillerle gelip oto alım-satım işi yaptığını söylüyordu. Hepimizi inandırdı. Ortak alım-satım yapalım diye benden ilk önce parça parça toplam 80 bin lira para aldı. Satıştan elde ettiği kardan bana para verdi. Sonra da 70 bin lira kredi çektirdi. Krediyi şuan ben ödüyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı