REKLAMI GEÇ

Çete operasyonlarında 14 tutuklama

Çete operasyonlarında 14 tutuklama

Denizli’de polis ve jandarmanın ortak operasyonunda, bazı kişilerin cinsel ilişki sırasında gizlice görüntülerini çekip, tehdit ve şantajla para alarak senet imzalattığı ileri sürülen iki ayrı çeteye yönelik operasyonda, Denizli, Antalya ve Uşak’taki operasyon kapsamında gözaltına alınan 31 kişiden 14’ü tutuklarak cezaevine gönderildi.

/ DENİZLİHABER / 10 Aralık 2013 Salı, 12:44

Denizli , Antalya ve Uşak’ta eş zamanlı olarak 2 suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 31 kişiden 14’ü İzmir’de çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Örgüt Kurma, Adam Öldürmeye Teşebbüs, Silah Zoruyla ve Tehditle Senet İmzalatmak ve tahsil Etmek, Yağma, Ateşli Silahla Adam Yaralamak, Kişi Hürriyetinden Yoksun Kılma,Tehdit ve Şantaj, Kişisel verilerin izinsiz kayıt altına alınması, Özel hayatın Gizliliğini ihlal, 6136 SKM olmak üzere toplam 35 olay gerçekleştirerek Organize Suç işledikleri tespit edilen toplam 31 kişi gözaltına alınmıştı.

anons
Denizli Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, iki ayrı suç örgütü şebekesini takibe aldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na bağlı özel yetkili savcının talimatı doğrultusunda Denizli, Antalya ve Uşak’ta önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemişti.

ŞANTAJ YAPMIŞLAR
Operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlıların, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 5 ruhsatsız tabanca, 7 av tüfeği, 1 kuru sıkı tabanca, 3 kelepçe, 2 elektroşok cihazı, 2 muşta, 3 bıçak, 78 av tüfeği fişeği, 1 sahte altın, 2 senet, 1 beyzbol sopası, 3 gram esrar, 60 gram kenevir tohumu ve 1 biber gazı ele geçirilmişti.

Zanlıların, yaklaşık 70 kişiye yönelik çeşitli suçlar işleyip, mağdur ettikleri, 3 kişinin de çete tarafından kadınlar kullanılarak seks tuzağına düşürülüp, gizlice ilişki görüntülerinin çekildiği ve bu görüntülerin şantaj amaçlı kullanıldığı ortaya çıkmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı