REKLAMI GEÇ

Bu tuzağa düşmeyin!

Bu tuzağa düşmeyin!

Denizli Emniyet Müdürlüğü, sosyal paylaşım sitelerinde oluşturdukları profiller ve açtıkları alışveriş siteleri ile vatandaşların kimlik ve kredi kartı bilgilerini elde ederek dolandırıcılık yaptıkları belirlenen 3 kişi hakkında soruşturma açarak Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu yaptı. Denizli’de yaşayan vatandaşları dolandırdıkları belirlenen zanlıların yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

/ DENİZLİHABER / 23 Ağustos 2013 Cuma, 17:45

Denizli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, yaklaşık 8 ay süren teknik takip sonucunda internette açtıkları alışveriş siteleri ve sosyal paylaşım sitelerinde oluşturdukları profiller aracılığıyla dolandırıcılık yapan 3 kişiyi tespit etti.

Dolandırıcıların internet üzerinden telefon, fotoğraf makinası ve notebook gibi ürünlere ait satış ilanları verdikleri, internet üzerinde yayın yapan bir alış/veriş sitesi üzerinden irtibata geçtikleri vatandaşlara bu siteleri referans göstererek güven sağladıkları, daha sonra ise kimlik bilgileri ile kredi kartı bilgilerini isteyerek mail order yöntemi ile satış yaptıkları belirlendi.

BOŞ PAKET YA DA ALAKASIZ ÜRÜN GÖNDERİYORLAR
Dolandırıcıların vatandaşlara boş veya alakası olmayan bir ürünü kargo yoluyla gönderdikleri, ayrıca mağdurlardan elde ettikleri bilgiler ile yine aynı alışveriş sitesi üzerinden mağdurlar adına sahte profil oluşturarak, kimlik ve kredi kartı bilgileri ile satın aldıkları ürünleri başka vatandaşlara sattıkları belirlendi.

Polis, bu 3 kişi hakkında hazırladığı soruşturma evrakını Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Zanlıların yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı