REKLAMI GEÇ

Faruk’u öldüren asansör mühürlendi

Faruk’u öldüren asansör mühürlendi

Lise öğrencisi 17 yaşındaki Faruk Dumlupınar’ın ölümüne neden olan 30 yıllık asansöre, Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi tarafından yıllık periyodik bakımı yapılmadığı ve kusurları giderilmediği gerekçesiyle kullanımı tehlikeli denilerek kırmızı etiket yapıştırıldı. Denizli Belediyesi de asansörü kusurları giderilinceye kadar mühürledi.

/ DENİZLİHABER / 12 Eylül 2013 Perşembe, 14:35

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Faruk Dumlupınar, dün çalıştığı firmanın görevlileriyle birlikte bakımını yaptığı Gazi Bulvarı’ndaki 7 katlı Bozkurt Han İşhanı’nın asansöründe çalışırken kabin ile tavan arasında sıkışıp elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi. Dumlupınar’ın ölümünün ardından işhanındaki asansörün yıllık periyodik bakımının yapılmadığı ve çeşitli kusurları olduğu ortaya çıktı. Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi, yaptığı incelemede, 30 yıllık asansörün kusurları nedeniyle kullanılamaz durumda olduğunu ve elektrik kaçağı tespit etti.

Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturması kapsamında bilirkişi olarak da yer alan oda yetkilileri, asansörün kapatılması gerektiğini belirtti. Oda yetkilileri, asansörün kapısına ‘Bu asansörün kusurları giderilinceye kadar kullanılması tehlikelidir’ yazılı kırmızı etiket yapıştırdı. Ardından ise mühürlenmesi için Denizli Belediyesi’ne bildirdi.

Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı Ferhat Bolat Arıkan, kullanılması tehlikeli olan asansörlere kırmızı etiket yapıştırdıklarını belirtti. Arıkan, “Maalesef genç bir arkadaşımız, asansör kazasında hayatını kaybetti. Bize müracaat eden yerlerin yıllık bakımlarını yapıyoruz. Kullanılamaz durumdaysa, kırmızı etiket yapıştırıyoruz. Sadece kusurları giderildikten sonra asansör işleme alınabiliyor.

Bina yöneticileri, ‘Pahalı, masraf çıkıyor’ diye yıllık bakımları yaptırmıyor, kusurlarını gidermiyor. Sadece aylık bakımları yaptırıyorlar. Biz kırmızı etiket yapıştırdıktan sonra asansörün mühürlenmesi için belediyeye bildiriyoruz. Mühürlenen asansör ancak eksiklikleri giderildikten sonra açılabiliyor. Asansörlerdeki kusurlar giderilsin ki böyle kazalar yaşanmasın. Ayrıca olay sırasında iş güvenliği gereği önlemde alınmamış” dedi.

anons

Yorumlar

kartal   -  Bağlantı 13 Eylül 2013, 00:03

katil asansör mü yoksa bakımını yaptırmayanlar mı?Allah ailesine sabır versin.

Kenan Narin   -  Bağlantı 12 Eylül 2013, 18:11

Asansörlerin kontrol yetkisi Makina Mühendisleri Odasında değil mi? Neden kontrol etmemişler?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı