REKLAMI GEÇ

Adalı’yı anma eylemine polisten yoğun ilgi

Adalı’yı anma eylemine polisten yoğun ilgi

12 Eylül yönetiminin idam ettiği ilk genç olan Necdet Adalı’nın darağacına götürülüşünün 33. yıldönümünde DEV-LİS üyesi gençlerin düzenlediği anma eylemine polisin büyük ilgisi dikkat çekti. Yaşları 14-16 arasında değişen 11 gencin katıldığı eylemde yaklaşık 100 polis güvenlik önlemi aldı.

/ DENİZLİHABER / 8 Ekim 2013 Salı, 18:23

Necdet Adalı bundan tam 33 yıl önce 8 Ekim’de 12 Eylül darbe yönetimi tarafından idam edildi. Adalı’nın asılması, cunta yönetiminin ilk idamı olarak kayıtlara geçti.

Bir grup DEV-LİS üyesi, Delikliçınar Meydanı’nda toplanarak, Adalı’yı idam edilişinin 33. Yıldönümünde andı. Yanlarında getirdikleri darağacı önünde açıklama yapan gençler, Adala’nın halkların kardeşliğine inanmış bir kimlik olduğunu, idamına kadar bu uğurda mücadele verdiğini dile getirdiler.

POLİSİN İLGİSİ BÜYÜKTÜ
Bu arada yaşları 14 ile 16 arasında değişen 11 gencin katıldığı eylem için polisin aldığı geniş güvenlik önlemi dikkatlerden kaçmadı. Eylemde 70 kadar çevik kuvvet polisi vardı. Motosikletli ve sivil ekiplerle birlikte yaklaşık 100 polis, Delikliçınar Meydanı’nda hazır bekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı