REKLAMI GEÇ

Bu kalem sahte parayı tespit ediyor

Bu kalem sahte parayı tespit ediyor

Denizli Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi, kurban pazarında dolandırıcılığı önlemek amacıyla satıcılara sahte banknotu tespit eden kalem dağıttı. Polisler, kurban satıcılarına sahte banknotu tanıyan kalemi nasıl kullanacaklarını da sahte ve gerçek para üzerinde uygulamalı gösterdi.

/ DENİZLİHABER / 9 Ekim 2013 Çarşamba, 15:54

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri, Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı’nda kurbanlık satıcılarına sahte para konusunda bilgi verip sahte banknotu tespit eden kalem hediye etti. Kurban satıcılarının mağdur olmaması için de kalemin sahte banknotu nasıl tespit ettiğini sahte para üzerini çizerek gösterdi. Sahte parayı tanıyan kalemle çizilen gerçek parada iz kalmadığını ancak sahte parada ise koyu renk çizgi çıkmasıyla paranın sahte olduğunun anlaşılacağı anlatıldı. Sahte parayı tespit eden kalemler, polisler tarafından kurban satıcılarına dağıtıldı.

Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatürk, hayvan pazarında emniyet olarak gerekli önlemleri aldıklarını söyledi. Kocatürk, “Kurbanlık satışlarının yapıldığı pazarda satıcı kılığında bile polisler var ancak satıcılar sahte paraya karşı çok dikkatli olmalı. Dağıttığımız kalemlerle şüpheli gördükleri paraları çizerek sahte olup olmadığını öğrenebilirler. Dolandırıcılar, sahte parayı piyasaya sürmek için pazara gelip, nakit olarak alışveriş yapabilir. Vatandaşlarımız, değeri düşük olan dövizlere karşı da dikkatli olsun” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı