REKLAMI GEÇ

Denizli’den geçen Adalet Nöbetçisi

Denizli’den geçen Adalet Nöbetçisi

Türkiye’nin konuştuğu “Adalet Nöbetçisi” avukat Şule Nazlıoğlu Erol, bir dönem Denizli’de bulundu. Anayasa Mahkemesi (AYM) önündeki eylemiyle ses getiren Erol’un 352 sicil numarasıyla kısa süre de olsa Denizli Barosu’nda kaydı bulunuyor.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2014 Perşembe, 11:38

Balyoz Davası’nda “adil yargılama hakkının” ihlal edildiği gerekçesiyle AYM’ye yaptıkları bireysel başvurulara altı aydır yanıt verilmemesi üzerine 5 Mayıs’ta “Adalet Nöbeti” başlatan Av. Şule Nazlıoğlu Erol, bu eylemiyle bir anda Türkiye’nin en çok konuştuğu hukukçular arasına girdi.

Yılmaz Özdil de Hürriyet’teki köşesine taşıdı Erol’un müvekkilleri için başlattığı eylemi. Özdil’in köşe yazısındaki bir detay, Erol’un 1978 yılında kısa bir süreliğine de olsa Denizli’de bulunduğunu ortaya çıkardı.

Özdil, köşesinde “Stajını Çorum’da yaptı. Niye Ankara değil? Erken evlenmişti. Eşi savcıydı. Görev yeri Çorum’du. Sonra, gene eş durumu tayiniyle Denizli’ye gittiler. Kızı dünyaya geldi, Dicle. MC Hükümeti döneminde Muş’a sürdüler. Büyüklerimizi (!) ele avuca sığmayan kadın avukata eş durumundan bedel ödediliyordu” diye yazdı.

DENİZLİ BAROSU’NDAKİ KAYDI

Sakarya Meydan Muharebesi’nde 27. Makineli Tüfek Alayı Komutanı Nazım Kafaoğlu’nun torunu ve 1975 Ankara Hukuk Fakültesi mezunu olan Erol, savcı eşinin tayini nedeniyle geldiği Denizli’de 15.03.1978 tarih ve 352 sicil numarasıyla baroya kaydoldu. Kısa bir süre sonra da kaydı silindi.

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, o dönemin kayıtlarına ulaştıklarında kaydını neden sildirdiğiyle ilgili bir bilgi bulunmadığını, muhtemelen eşinin tayini nedeniyle ayrılmış olabileceğini, kayıtlara göre o dönem ki soyadının da Aras olduğunu söyledi.

SOSYAL MEDYADAN SESLENDİ

Balyoz davasında, hayatını kaybeden Albay Murat Özenalp’in de aralarında bulunduğu 17 sanığın avukatı Şule Nazlıoğlu Erol, sosyal medyadaki paylaşımlarıyla da sesini duyuruyor. Erol, paylaşımlarından birisinde “Adaletsizliği engelleyecek gücünüz olmadığı zamanlar olabilir; ama adaletsizliğe itiraz etmeyi beceremediğiniz bir zaman asla olmamalıdır” diye yazdı.

Tahliyeler gerçekleşene kadar eylemi sürdüreceğini belirten ve tüm duyarlı vatandaşları yanında görmek istediğini dile getiren Erol, paylaşımlarında “Hep beraber daha güçlüyüz ve kahraman askerlerimizin tahliyeleriyle daha özgür olacağız. Vicdanı olanları Anayasa Mahkemesi’ne bekliyoruz. Evlerinizde oturmayın adalete sahip çıkın! Sanırım yandaş medya hakkımda bel altı vuruşlara hazırlanıyor. Buradan herkese duyurulur. Sıkıştılar ve eylemimize gölge düşürmeye çalışıyorlar.” İfadesini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı