REKLAMI GEÇ

Çınar’da polisle göstericiler çatıştı

Çınar’da polisle göstericiler çatıştı

Antakya’da dün akşam Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ndeki (ODTÜ) eyleme destek için düzenlenen gösteride yaşamını yitiren 22 yaşındaki Ahmet Atakan için Delikliçınar Meydanı’nda düzenlenen eylede olaylar çıktı. Polisin biber gazıyla müdahalesi üzerine ortalık karıştı. Bir komiser yaralanırken, 3 gösterici gözaltına alındı. 3 göstericinin daha sonra serbest bırakılması üzerine eylem sona erdirildi.

/ DENİZLİHABER / 10 Eylül 2013 Salı, 20:10

Delikliçınar Meydanı’nda akşam saatlerinde gergin anlar yaşandı. Antakya’da ODTÜ’deki eyleme destek gösterisinde 22 yaşındaki Ahmet Atakan’ın ölümünü protesto için toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, yürüyüş yapmak istedi. Polisin izin vermemesi üzerine gerginlik çıktı.

Göstericilerin yürümekte ısrar etmesi üzerine polis biber gazı kullandı. Çıkan arbedede bir komiser yaralandı. Polis göstericilerden 3 kişiyi gözaltına aldı. Polisin sıktığı biber gazından çevredeki vatandaşlar da etkilendi.

ic

Gerginliğin tırmanması üzerine CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu devreye girerek, Vali Abdülkadir Demir’i aradı. Demir, gerginliğin sona ermesi için üzerine düşeni yapacağını bildirdi.
Eylemciler, gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılması için eylemlerini bir süre daha devam ettirdi. 3 kişi ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Arkadaşlarının serbest kaldığını öğrenen eylemciler, bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

anons

Yorumlar

ethem öztürk   -  Bağlantı 11 Eylül 2013, 11:09

Maalesef 100 150 kişi toplanabildi. İşin ilginç yanı çevik kuvvet ve denizli emniyeti de en az 150 200 adet polisle oradaydı. Sanki bir kıvılcım olsa da ateşi yaksak havasında idiler. Yazık…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı