REKLAMI GEÇ

Denizlispor’dan kablo çektiler, kaçak kazı yaptılar

Denizlispor’dan kablo çektiler, kaçak kazı yaptılar

Kimliği belirsiz kişilerin, Şemikler Mahallesi’nde bulunan Denizlispor Tesisleri’nden elektrik kablosu çekerek tesisin yanındaki hazine arazisinde kaçak kazı yaptığı ortaya çıktı. Polis, kaçak kazı yapılan yerde boru tipi patlayıcı da buldu. Tarih yağmacılarının 300 metre kablo çekerek aldıkları elektrikle hilti kullanarak 7 metre derinliğinde çukur kazdıkları belirlendi.

/ DENİZLİHABER / 9 Temmuz 2013 Salı, 15:07

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Şemikler Mahallesi’ndeki çamlık alanda geçen cuma günü polisi arayan vatandaşlar, kaçak kazı yapıldığı yönünde ihbarda bulundu. Olay yerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polisler gönderildi. Polisin geldiğini gören 5 kişi koşarak kaçıp kayıplara karıştı. Olay yerinde inceleme yapan polis, boru tipi patlayıcı ve kaçak kazıda kullanılan hilti ele geçirdi.

ELEKTRİĞİ DENİZLİSPOR’DAN ALMIŞLAR
Kaçak kazı yaparken kullanılan hiltinin elektriğinin kablosunu takip eden polis, elektriğin Denizlispor tesislerindeki bir prizden alındığını saptadı. Ele geçirilen kablo, hilti ve boru tipi patlayıcıya el koyan polis soruşturmayı derinleştirdi. Kaçan 5 kişinin kimliğini tespit etmeye çalışan polis, Denizlispor Tesisleri’ndeki güvenlik kamera kayıtlarını da incelemek üzere aldı.

BAŞKAN URKAY: HABERİMİZ YOK
Kaçak kazı yapan kişilerin, çamlık alanda yaklaşık 7 metre derinliğinde çukur açtıkları ancak değerli bir tarihi eser bulamadıkları belirlendi. Tesislerin yanında bulunan hazine arazisinde tarihi kalıntılarının olması üzerine daha önce de defineciler tarafından kaçak kazı yapıldığı öğrenildi. Denizlispor Başkanı Süleyman Urkay, kaçak kazıyla ilgilerinin bulunmadığını belirtip, “Bana bu konuyla ilgili bilgi ulaşmadı. Böyle bir konuyla ilgimiz yok. Kaçak kazı yapıldıysa polis gereken soruşturmayı yapar” dedi.

“BÖLGE SİT ALANI DEĞİL”
Müze Müdürlüğü yetkilileri, bölgenin sit alanı olmadığını ancak tarihi kalıntıların bulunduğunu, polisin gerekli soruşturmaya başladığını kendilerinin de gerekli incelemeyi yaptıklarını kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı