REKLAMI GEÇ

Hayat kurtardılar, ödül aldılar

Hayat kurtardılar, ödül aldılar

Geçtiğimiz ay meydana gelen iki ayrı intihar vakasında üstün başarı gösteren ve iki kişinin hayatını kurtaran polis memurları düzenlenen törenle ödüllendirildi. Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, “Biz hep uzanan, koşan ve tutan taraf oluruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Mart 2019 Salı, 17:11

Denizli geçtiğimiz ay bir otelin penceresinden atlayarak intihar etmek isteyen Derya K.yı son anda yakalayan ve ölümün kıyısından alan polisleri konuşmuştu. Can kurtarmak için çabalayan ve bunda da büyük başarı gösteren iki polis ile Pamukkale’de kendini asan bir kişiyi son anda ipini keserek kurtaran polis üniformalarının hakkını verdi ve Emniyet Müdürü Mevlüt Demir tarafından ödüllendirildi.

Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle başarılı polisler Levent Özcan, Serhat Aydoğdu, Erdoğan Kaplıca ve Rıfat Aytekin ünsün başarı ve teşekkür belgesiyle ödüllendirildi.

“UZANAN, KOŞAN, TUTAN TARAF OLURUZ”
Törende konuşan Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, “Polislik, hayata dokunmaktır. Bu dokunuşlarla nizamı intizamı tanzim eder, bu dokunuşlarla hayattan kopuşları engelleriz. Kimi trafik kazasında, kimi intihar vakasında ama hayatın ve yaşamın her anında; uzanan, koşan, tutan taraf oluruz. Bu şerefli ve asil mesleğin mensupları olarak; vatandaşın derdiyle dertlenir, onlar huzura erince dinleniriz. Bu nedenle bu ulvi vazifeleri kendilerine şiar edinmiş olanlar için durmak, yılmak, görevini ifa ederken bir lahza bile sekteye uğramak yoktur. Bizim için mükâfatların en büyüğü vatandaşın gece vakti sokakta huzurla yürümesi, bir çocuğun güvenle oyun oynaması, özetle Denizlimizin ‘Huzur Kenti’ olmasıdır. Bu bize yeter ancak hayatta her şeyin bir karşılığı olduğu gibi bu özverili çalışmalarınızın da bir karşılığı olduğuna inanıyor, bu bilinçle çalışan bütün mesai arkadaşlarımın başarılarının devamını dileyerek sizleri tebrik ediyorum”  dedi.

ÖDÜLLENDİRİLEN POLİSLERİN BAŞARI GETİREN HİZMETLERİ
Emniyet Müdürü Mevlüt Demir tarafından ödüllendirilen 4 polis memurundan 3’ü, doğrudan hayata dokunan isimler oldu. Geçtiğimiz ay Denizli-Antalya Yolu, YSE kavşağında bulunan otelin en üst katına çıkan Derya K. uzun süren ikna çabalarına karşılık vermemiş, kendini pencereden boşluğa bırakmıştı. İşte tam o sırada büyük bir gayretle hamle yapan polis memurları Levent Özcan ve Serhat Aydoğdu, genç kızı boşlukta yakalamış, ölümün kıyısından alarak yaşamını kurtarmıştı.

Bir başka olayda da devriye görevi yapan polis memuru Erdoğan Kaplıca, Pamukkale ilçesinde bulunan bir inşaatta hareketlilik fark etmiş, yaklaştığında bir kişinin kendini iple astığı görmüştü. Hızla kendini asan vatandaşın yanına koşan polis memuru Erdoğan Kaplıca, ipi keserek bir yaşam kurtarmıştı.

Ödül almaya hak kazanan 4. isim ise Bereketli Polis Merkezi’nde görevli Rıfat Aytekin. Rıfat Aytekin, karakolda yürüttüğü halkla ilişkiler çalışmalarıyla Emniyet Müdürü Mevlüt Demir’in dikkatini çekti, azimli ve başarılı çalışmaları nedeniyle ödül layık görüldü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı