REKLAMI GEÇ

Jandarma şantaj çetesini çökertti

Jandarma şantaj çetesini çökertti

Jandarma, internet üzerinden tanıştıkları kişilerin güvenini kazanıp, buluştuktan sonra gittikleri apartta kadın kullanarak uygunsuz görüntülerini çektikleri, bunları kullanarak da yüklü miktarlarda para istedikleri öne sürülen şantaj şebekesi çökertti. Çete üyeleri şantaj yaptıkları kişiyle kafede pazarlık yaparken yakalandı, şantaj yapılanlar arasında çoğunluğu tekstilci çok sayıda kişinin olduğu öne sürüldü.

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 8 Haziran 2021 Salı, 11:44

Honaz ve Pamukkale’de bazı kişilerin sosyal medya siteleri üzerinden tanıştıkları aralarında iş adamlarının da bulunduğu kişilerle irtibat kurarak bir süre görüştükten sonra güvenlerini kazanan, ardından gizlice uygunsuz görüntülerini kaydederek şantaj yaparak yüklü miktarlarda para istedikleri belirlenen şebeke jandarma tarafından takibe alındı.

Honaz, Pamukkale ilçe Jandarma Komutanlıkları ve JASAT tarafından geniş çaplı araştırmanın ardından tespit edilen 2 şüpheli için operasyon başlatıldı.

Şebeke üyelerinin elinde bulunan görüntüler karşılığında şantaj yaptıkları bir kişi ile kafede buluşacakları, elinde bulunan görüntüleri vererek karşılığında para alacakları bilgisinin alınması üzerine jandarma harekete geçti.

Kafeye yapılan baskınla 2 şüpheli uygunsuz içerikli görüntüleri bulundurdukları dijital materyaller ile birlikte JASAT timlerince suçüstü yakalandı.

Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda da çok sayıda dijital materyal (Flash, SD Kart, Leptop) ele geçirildi.

Kafe operasyonuyla gözaltına alınan Sezer A. (30) ve Şükrü T. (32) Honaz İlçe Jandarma Komutanlığınca adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sezer A.nın 8, Şükrü T.nin ise 7 suç kaydının olduğu belirlendi. Sezer A.nın daha önce de şantaj suçlamasıyla hakkında yasal işlem yapıldığı ortaya çıktı.

ÇOĞUNLUĞU TEKSTİLCİ
Şantaj şebekesinin ağına düşenlerin arasında çoğunluğu tekstilci 50’nin üzerinde mağdur olduğu ifade edildi. Şebeke üyelerinin evlerinde ve üzerlerinde ele geçirilen dijital materyallerin incelemesinin ardından bu sayının daha da artabileceği öne sürülüyor.

Şantajcı seks şebekesi nasıl çalışıyordu: Deliller incelenince mağdur sayısı artacak

Yorumlar

onur   -  Bağlantı 8 Haziran 2021, 17:41

Helal olsun jandarmaya.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı