REKLAMI GEÇ

Şantajcı seks şebekesi nasıl çalışıyordu: Deliller incelenince mağdur sayısı artacak

Şantajcı seks şebekesi nasıl çalışıyordu: Deliller incelenince mağdur sayısı artacak

Denizli’de varlıklı iş insanlarını gözlerine kestiren, seks tuzağı kuran şantajcı şebekenin yöntemi ifşa oldu. Jandarma, ele geçen dijital materyallerin incelenmesiyle mağdur sayısının artacağını düşünüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Haziran 2021 Salı, 13:13

İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı çok sayıda ekibin katıldığı bir operasyonda, varlıklı iş insanlarının üzerlerine kabus gibi çöken şantajcı şebeke çökertildi.

Olayda, daha önce de aynı suçtan sabıkası bulunan Sezer A, kent merkezinde kafeler sokağında, görüntüsünü çektiği bir mağdurla buluştuğu esnada ters kelepçe ile gözaltına alındı.

Jandarmanın bir süredir üzerinde çalıştığı seks tuzağı kuran şantaj şebekesinin çalışma yöntemi de ifşa oldu.

Edinilen bilgilere göre; şebeke gözüne kestirdiği varlıklı insanlarla kadın kılığında sosyal medya üzerinden irtibata geçiyordu. Kısa süre içerisinde buluşma ayarlanıyor, ancak iş insanının kadının istediği adrese gelmesi isteniyordu.

Burada önceden hazırlanan düzenek sayesinde kadınlar da kullanılarak mağdurun uygunsuz görüntüleri çekiliyordu.
Şebeke üyeleri, görüntüsünü çektikleri mağduru bir süre takip ediyor, evinin, işyerinin ve yakınlarının evlerinin fotoğraflarını çekiyordu.

Tüm hazırlık tamamlandığında mağdurla buluşma gerçekleşiyor, görüntüler ve fotoğraflar gösterilerek, ‘ailesine yakınlarına gönderilmekle’ tehdit ediliyor ve 20 ila 50 bin lira arasında para talep ediliyordu.

Şebekenin bu yolla 50’ye yakın insanı tehdit ettiği sanılıyor. Jandarma, yaptığı operasyonda şüphelilerin evlerinde içinde görüntüler bulunan flash disk ve SD kartlar ile dizüstü bilgisayar ele geçirdi.

Jandarma, yaptığı açıklamada da bu görüntülerin incelenmesiyle mağdur olan ancak şantaja boyun eğenlerin de belirleneceği ve mağdur sayısının artacağını düşünüyor.

Jandarma şantaj çetesini çökertti

Yorumlar

Sunay Miriyeva   -  Bağlantı 8 Haziran 2021, 16:57

İyi yapmışlar az bile, zamanında bende bu işlerin içindeyim. Tekstilciler şeyinin keyfine düşkün iyi oluyor onlara

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı