REKLAMI GEÇ

Örgütten kurtulmak istiyorsan…

Örgütten kurtulmak istiyorsan…

Almanya’da yaşayan 61 yaşındaki Bahri E, terör örgütünün takibinden kurtulmak için tam 15 bin euro para gönderdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Ekim 2014 Pazartesi, 12:30

Almanya’ya ilk çocuğu doğduktan hemen sonra 1971 yılında gitti 61 yaşındaki Bahri E… Düsseldorf şehrine yerleşen ve burada liman işçisi olarak yıllarca çalışan Bahri, emekli oldu. Üç çocuğunu da evlendiren Bahri, eşini kaybettikten sonra memleketi Denizli’ye gelmeyi çok düşündü ama burada akrabalarının bulunmayışı onu bu fikrinden hep vazgeçirdi.

TAKİP EDİLİYORSUN
Emekli ikramiyesi, evi ve arabası ile hayatının geri kalanını çocuklarının yanında Almanya’da geçirmeyi planlayan Bahri’nin telefonu çaldı. Tanımadığı bir numaradan aranan Bahri, telefonu açtığında çok iyi Almanca konuşan biriyle karşılaştı. Telefondaki kişi kendisinin polis olduğunu, terör örgütü tarafından takip edildiğini Bahri’ye söyledi.

BEN DE TÜRKÜM YARDIM EDECEĞİM
Bahri önce ne olduğunu anlayamadı ama sonra panikledi. Telefondaki ses, Bahri’nin Türk olup olmadığını söyleyince, kendisinin de Türk olduğunu polis teşkilatında çalıştığını, bir dosyada Bahri’nin ismini gördüğü için aradığını söyleyerek iyice güvenini kazandı.

ÖRGÜTTEN KURTARACAĞIZ
Polis olduğunu söyleyen kişi, Bahri’yi bu dertten kurtarabileceğini ama bunun için resmi kurumlara ve örgüte rüşvet vermesi gerektiğini söyledi. Örgütten kurtulmak isteyen Bahri parayı gönderebileceğini söyleyince örgüt mensubu internetten paysafe adı verilen kredi yükleme sistemine 15 bin euro yüklemesini söyledi.

PARAYI KREDİ KARTINDAN VERDİ
Kredi kartı üzerinden verilen hesaba 15 bin euro yükleyen Bahri, verilen telefonu geri aradığında kullanılmadığını öğrendi. Polis merkezine giderek kendisini arayan polisle görüşmek isteyen Bahri, burada dolandırıldığını anladı.

İNTERNETE PARA YÜKLETTİLER
Polis, paysafe adı verilen sistem üzerinden kumar sitelerinde kolaylıkla oyun oynanabildiğini, kredi yüklenen hesabın tespitinin ise zor olduğunu söyledi. Bahri parasını geri alabilmek için kendisini arayan numaranın kontrol edilmesini istedi ama telefon da Voice over adı verilen sistemle başkasının hattı üzerinden arandığını öğrendi.

15 BİN EURO GİTTİ
Bahri dolandırıldığını anladığında geç kaldığını da anladı. Polis, bu tür dolandırıcılıklarda parayı ödemeden önce mutlaka kendilerine başvurulması gerektiği söyledi; olan Bahri’nin 15 bin eurosuna oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı