REKLAMI GEÇ

Acıpayam seçimlerine “şaibe karıştı” iddiası

Acıpayam seçimlerine “şaibe karıştı” iddiası

Acıpayam Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin, 16 Ocak’ta gerçekleştirilen seçimlerine şaibe karıştığı iddia edildi.

/ DENİZLİHABER / 20 Ocak 2010 Çarşamba, 17:57

Acıpayam Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi seçimlerinde başkanlığa aday olan Kısmet Tuncer, 41 yıldır kooperatif başkanlığı yapan Ali Satır’ın karşısına çıktı. Üçüncü aday ise Fikret Gümüş oldu. Seçim sonucunda Fikret Gümüş 58, Kısmet Tuncer 116 oy aldı. Ali Satır ise 227 oy alarak tekrar kooperatif başkanı seçildi. Ancak seçimlerin ardından tartışmalar, usulsüzlük ve şaibe iddiaları ayyuka çıktı. Bu durumu dillendiren ve seçimin iptali için yargıya başvuran isim ise Başkan Adayı Kısmet Tuncer oldu. Tuncer Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısıyla seçimlerde yaşananları aktardı.

Tuncer, seçimlerde 282 seçmenin oy kullandığını ve ayrı ayrı zarflarda denetim ve yönetimin seçimi için sandığa oy atıldığını belirtti. Ancak sandıktan çıkan oy fazlalığını görünce şaşkınlıktan dillerinin tutulduğunu ifade eden Tuncer, şu bilgileri verdi: “Kooperatifimizin 397 üyesi var. Seçimlere 282’si katılarak oy kullandı. Ancak oy kullanma işlemleri sırasında oy kullanacak kişilerden ne bir kimlik ne de imza istendi. Durum karşısında sandık başında dikkatli olmaya çalıştık, ancak kalabalık nedeniyle başarılı olamadık. Bu da sandığa yansıdı. Seçimlerde bir denetim kurulu ve bir de yönetim kurulu için iki zarf verildi. Üyeler bu zarfları, aynı sandığa ayrı ayrı attı. Ama sonuç olarak sandıktan 564 zarf çıkması gerekirken tam 126 oy fazla yani 690 zarf çıktı. Şaşkınlıktan ne yapacağımız şaşırdık. Böyle bir seçim olur mu? İlk kez karşı karşıya kaldım. Seçimin dürüst, ilkeli ve şaibeden uzak yapılması için çok uğraştım. Fakat hukuk dışı ve kural tanımamazlık maalesef müzmin bir hastalık gibi bu seçimlerde kendisini gösterdi. Türlü şaibelerle ve hilelerle seçim kazanmaya çalışmak ve seçimleri hileyle kazanmak hepimizi zarara götürür. Esnafımız kaybeder, Ali Satır bir şey kazanmaz, geriye utanç kalır. Biz artık konuyu yargıya taşıdık. Son kararı yargı verecektir” dedi.

Seçimlerin divan başkanlığını yapan Denizli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol’a da sitem eden Tuncer, şöyle söyledi. “Divan Başkanı Musa Çelikkol “40 yıldır seçim kaybetmedim” cümlesini gözümün içine baka baka, genel kurulda söyledi. Bu nasıl divan başkanı, nasıl hakem? Hukuku korumaya gelmemiş, Ali Satır’a seçim kazandırmaya gelmiş. İstediğini aldı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı