REKLAMI GEÇ

Aleviler adlarıyla buluştu

Aleviler adlarıyla buluştu

Eylül ayında gerçekleştirdikleri kongrede, derneklerinin ‘Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği’ olan adını ‘Alevi Kültür Derneği’ olarak değiştirme kararı aldıklarını belirten Denizli Şube Başkanı Erkan Aras, “Artık kendi adımızla buluştuk” dedi.

/ DENİZLİHABER / 2 Aralık 2008 Salı, 01:00

Türkiye genelinde 83 şubesi bulunan Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği’nin 7 Eylül’de gerçekleştirilen kongresinde alınan karar gereği, adının Alevi Kültür Derneği olarak belirlemesi üzerine, dün ülke genelindeki 83 şubenin tabelaları eş zamanlı olarak değiştirildi. < ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Alevi Kültür Derneği Denizli Şube Başkanı Erkan Aras yıllarca süren hukuk mücadelesi sonrasında yasal olarak Alevi ismini kullanma hakkını elde ettiklerini söyledi. 1991 yılında Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği olarak faaliyete başlayan derneğin bugüne kadar kuruluş amacına uygun olarak çalışmalarını yürüttüğünü belirten Aras, “Türkiye nüfusunun üçte birini oluşturan bizler ne yazık ki 2002 yılına kadar kendi ismimizle dernek veya vakıf kuramadık. Çünkü adımız yasaklıydı, 25 milyon nüfusa sahip kocaman bir toplumsal kesimdik ama varlığımız, inancımız görmezden geliniyor ve yok sayılıyorduk. Ancak 2002 yılında yasal olarak adımızı kullanma hakkını elde ettik. Eylül ayında yaptığımız kongrede aldığımız karar gereğince ismimizi değiştirerek Alevi Kültür Derneği olarak yolumuza devam edeceğiz. Bugün 83 şubemiz ile eş zamanlı olarak tabelamızı değiştiriyoruz” dedi.      

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı