REKLAMI GEÇ

Altın kadınlar ödüllendirildi

Altın kadınlar ödüllendirildi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinliklerde, Altın Kadın ödülleri de sahiplerini buldu.

/ DENİZLİHABER / 8 Mart 2010 Pazartesi, 18:21

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, ilk olarak kadın derneklerinin yetkilileri, Valilik önünde Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Kadın dernek yetkilileri daha sonra, Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin’i ziyaret etti. Kutlama etkinlikleri daha sonra Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda devam etti. Buradaki kutlama programına, Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın ve davetliler katıldı. Programın açılışında konuşan Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Gökşin, 8 Mart’ın 1910 yılından itibaren, tüm dünyada Dünya Kadınlar Günü olarak kutlandığını söyledi. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, ülkemizin bu konuda çok büyük mesafe kat ettiğini, Atatürk’ün üstün görüşüyle kadınların olması gereken yer olan birinci sınıf kategoriye getirildiğini, bu hedeften yola çıkarak Denizli Belediyesi olarak da çeşitli etkinlikler yaptıklarını söyledi.
Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, milli mücadele yıllarında kadınların çok önemli görevler üstlendiğini, bugünlerde ise kadınların her alanda yer aldığını söyledi.

Konuşmaların ardından Kadın Meclisi Tiyatro Gurubu tarafından hazırlanan “Hans, Ne Şans” isimli tiyatro oyunu sergilendi. Tiyatro gösterisinin ardından, Denizli’ye özgü yöresel kıyafetler sergilendi. Törende ayrıca, “Altın Kadın” ödülleri sahiplerini buldu. Altın Kadın Ödüllerinde: Sanatçı dalında Tuğba Ünsal’ın ödülünü Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, İş Kadını dalında Semra Akça Acar’ın ödülünü Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve farklı meslekler dalında ise Fatma Akbaş’ın ödülünü de Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar verdi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, çeşitli etkinliklerle hafta boyunca kutlanacak.

Tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü; AKP Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, AKP Kadın Kolları Bşk. Dilek Kahveci, CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, DP İl Kadın Kolları Bşk Sevim Yalçıner, İMO Denizli Şubesi Yönetim Kurulu, Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin kadın üyeleri, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, TDH İl Kadın Kolları Bşk Süheyla Güler, TMMOB Denizli İKK Sekreteri Fatih Yaşa, Türk Hava Kurumu Genel Başkan Yardımcısı İsmet Kayhan, Türkiye Partisi İl Başkanı İmdat Aday, Vali Yavuz Erkmen, Ziraat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Kadın Çalışma Grubu da yaptıkları yazılı açıklamalarla kutladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı