REKLAMI GEÇ

DENFOT, ilk genel kurulunu yaptı

DENFOT, ilk genel kurulunu yaptı

Denizli Fotoğraf Topluluğu, resmi kuruluşunu tamamlayıp, dernekleşmesinin ardından, Denizli Fotoğraf Topluluğu Derneği olarak ilk genel kurulunu yaptı. Genel kurulda, Prof. Dr. Velittin Kalınkara dernek başkanlığına seçildi.

/ DENİZLİHABER / 12 Aralık 2009 Cumartesi, 16:59

Denizli il merkezinden ve çevresinden katılımlarla, uzun zamandır fotoğraf alanında faaliyetlerini sürdüren, 24 resmi kayıtlı üyesi ve 30 dolayında aday üyesi ile kursiyerleri bulunan Denizli Fotoğraf Topluluğu (DENFOT), 1 Temmuz 2009’da resmi kuruluşunu tamamlamasının ardından, Denizli Fotoğraf Topluluğu Derneği olarak resmi sıfatına kavuştu.
DENFOT, dernekleşmesinin ardından, ilk genel kurulunu yaptı. Yasa gereği, 5 Aralık’ta ilk genel kurulunu gerçekleştiren DENFOT’ta, dernek başkanlığına Prof. Dr. Velittin Kalınkara seçildi. DENFOT’un yönetiminde, Dr. Murat Seyit başkan yardımcısı, Dr. Bekir İnce sayman üye, Avukat Pınar Şişman sekreter üye, Dr. Müjdat Üzel, Egemen Toker ve Zeki Akakça da üye olarak yer aldı. Derneğin denetleme kurulunda ise Prof. Dr. Süleyman Demir, Mete Çimen, Serdar Yağcı bulunuyor.

DENFOT Başkanı Prof. Dr. Velittin Kalınkara, DENFOT’un, fotoğraf sanatına ilgisi olan, doğaya, çevreye ve insana duyarlı kişilerin bir araya gelmesiyle oluşmuş, sivil bir inisiyatif olduğunu söyledi. Kalınkara, “DENFOT, her biri kendi alanında başarılı, farklı meslek gruplarından katılımcıların, fotoğraf konusunda bilgi ve deneyimlerini paylaşabildikleri, yeni katılımlara açık demokratik bir oluşumdur. DENFOT, genel anlamda kültürel paylaşımı, özelde teknik, estetik ve anlatım boyutları ile nitelikli fotoğraf üretimini desteklemektedir. Bunun için uygulamalı çekim gezileri, seminerler, fotoğraf okuma (eleştiri) oturumları, fotoğraf kursları ve sergiler düzenliyoruz” dedi.

Kalınkara, “DENFOT, Denizli ili ve çevresi başta olmak üzere, ülke genelinde çeşitli kültürel ve sanatsal organizasyonları takip etmekte, katılmakta ya da tanıtımına katkı vermektedir. Diğer sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler, üniversiteler ve çeşitli kamu kurumlarıyla işbirliği içinde çalışmalar yapmakta, projeler üretmektedir. DENFOT, hedefine ulaşmak anlamında geliştirdiği projelerle çalışmalarına hız kesmeden devam edecektir” diye konuştu.

Dernek üyelerinin, geçen 6 aylık süreçte, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak, farklı alanlarda başarılar elde ettiğini belirten Kalınkara, “Önümüzdeki süreçte de bu çalışmalar artarak sürecektir. Ayrıca Denizli merkezi ile çevresinin sosyal ve kültürel etkinliklerinden olan, Buldan ve Bekilli festivallerinde sergiler açarak, fotoğraf alanında kamu önünde ciddi 2 sınavı da başarıyla vermişlerdir. Yine Aralık ayı içerisinde Pamukkale Üniversitesi’nde, Şubat 2010’da ise Denizli Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda iki fotoğraf sergisi düzenleme konusunda çalışmalar sürdürülmektedir. Dernek önümüzdeki zaman diliminde fotoğrafa gönül veren ve ilgi duyanlarla amaçlarına uygun olarak çalışmalarına devam edecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı