REKLAMI GEÇ

DOÇEV, 350 bin fidan dikti

DOÇEV, 350 bin fidan dikti

DOÇEV, 2009 Kasım ve Aralık aylarındaki ağaçlandırma çalışmalarında, 50 bin fidanı toprakla buluşturdu. Bugüne dek ise 350 bin fidan, DOÇEV’in çalışmaları ile toprakla buluştu.

/ DENİZLİHABER / 25 Ocak 2010 Pazartesi, 17:40

DOÇEV; çevre eğitimi, pil ve elektronik atıkların toplanması, çevresel projeler gibi faaliyetleri yanında, toplumun her kesimiyle yürüttüğü işbirliğiyle, kırsal ve kentsel alanlarda ağaçlandırmalar gerçekleştiriyor, çevresel dokuyu yeşertiyor, iyileştiriyor. Bu kapsamda ormanlar, koruluklar, parklar kuruyor; cezaevi, mezarlık, okul, cami ve hastane bahçelerine ağaçlandırma ve fidan desteği sağlıyor.

Kişi ve kurumların katkı ve katılımlarıyla, bugüne dek 350 bin adet fidanı yaşatmayı ve memleket topraklarını yeşertmeyi başaran DOÇEV, bu alanlardaki tüm fidan ve ağaçların bakım ve gözetimlerini sürdürüyor.

Her yıl olduğu gibi 2009 sonbaharında başlayan ağaçlandırma mevsiminde sahalarda tamamlama dikimi çalışmalarını başlatan DOÇEV, bugün itibariyle 50 bin fidanı DOÇEV Ormanlarında ve diğer kamusal alanlarda toprak anayla buluşturdu. DOÇEV, 2010 yılının Nisan ayı sonuna kadar sürecek sezon boyunca, anaokullarından başlayan bir çizgide tüm öğrenciler, halk ve kurumlarla fidan dikmeye devam edecek.

DOÇEV Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, “Amacımız; küresel ısınmanın etkilerini en aza indirmek, doğada karbon emilimini ve oksijen üretimini sağlayan yegâne varlık olan ağaç varlığımızı ve yeşil alanlarımızı çoğaltmaktır. Önümüzdeki yıllarda daha çok fidan dikmeyi hedefliyoruz. Bu çalışmalara maddi ve manevi katkıda bulunan herkese daha yaşanabilir bir gelecek adına sonsuz teşekkürler” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı