REKLAMI GEÇ

DSD, yeni yerinde

DSD, yeni yerinde

Denizli Sevdalıları Derneği, 2008 yılından bu yana hizmet verdiği Halil Çavuş İş Hanı’ndaki yerinden, Kızılhisar İş Hanı’na taşındı.

/ DENİZLİHABER / 2 Ocak 2010 Cumartesi, 17:59

Yeni dernek binasında, üyelerin de katıldığı açılış töreninin ardından, basın toplantısı düzenleyen DSD (Denizli Sevdalıları Derneği) Başkanı Ahmet Dağdeviren, derneği, 2008 yılında Denizli kültürünü yaşatmak ve sahip çıkmak amacıyla kurduklarını belirterek, “Halil Çavuş İş Hanı’nda bulunan derneğimiz, bugünden itibaren Kızılhisar İş Hanı’nda çalışmalarını sürdürecek. Derneğimiz kuruluş amacına uygun olarak, bundan sonra da ilçe ilçe, cadde cadde, sokak sokak Denizlimizin bütün değerlerini sahip çıkacak. Tarihî ve kültürel değerimiz olan, Dünya’nın yedi harikasından birisi Pamukkale’miz gibi; Denizli toprakları içinde kalan ilçe ilçe, kasaba kasaba, köy köy yerleşim alanlarında mevcut bir çok eseri ve ayrıca yaşanmış kültürel değerleri derleyip tanıtmak için hep birlikte çalışacağız” dedi.

Denizli’ye sevdalı olan herkesi dernek çatısı altında toplanmaya çağıran Dağdeviren, “Bu günlerde ülkemizde olduğu gibi Denizlimizde de ahlaki çöküntü, sosyal çözülme, kültürel çürüme ve siyasi kokuşma dayanılmaz boyutlara ulaşmıştır. Bugün milletimiz daha yoksul, daha çaresiz, daha umutsuzdur. Denizli’de karşımızdaki başlıca enkaz tablosunun satırbaşları olarak; geleceği kararmış halk kitleleri, hayat kavgası veren insanlarımız, her geçen gün artan işsizler, peşkeş çekilen milli kaynaklar, kapanan dükkânlar, çalışmayan fabrikalar, ödenmeyen senetler, tarlada kalan ürünler, iflaslar, cinnetler, intiharlar, evine ekmek götüremeyen babalar, aş pişiremeyen analar, birer birer gelecek umudu sönen ocaklardır. Velhasıl amacımız; bu sıkıntıları azaltmak veya tamamıyla ortadan kaldırmak olacaktır. Bunun için buradayız. Denizli sevdalılarının buluşmasını müjdeleyen bu toplantıya katılan herkesi en içten duygularımla kutluyorum. Bu vesile ile bu topraklara ‘vatanım’ diyen herkesi, derneğimiz çatısı altında toplanmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı