REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş’liler AŞTİ’den çıktı bakanlığa yürüdü

Eğitim-İş’liler AŞTİ’den çıktı bakanlığa yürüdü

Kamuda devam eden toplu sözleşme görüşmeleri sürecini protesto etmek ve “grevsiz toplu sözleşmeyi kabul etmediklerini” duyurmak üzere Ankara’ya giden Eğitim-İş üyeleri, AŞTİ’de polis kuşatmasıyla karşılaştı. Bir süre burada tutulan ve sert müdahaleyle karşılaşan Eğitim-İş üyeleri, daha sonra açıklamanın yapılacağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ulaşmayı başardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ağustos 2015 Cuma, 13:48

Memur-Sen ile hükümet arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi görüşmelerini protesto etmek amacıyla Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı sendikaların üyeleri başkente akın etti. Eğitim-İş Denizli ve Aydın temsilcileri de bu eyleme katılmak üzere Ankara’ya gitti.

Türkiye’nin dört bir tarafından gelen sendika temsilcileri, AŞTİ Metrosudenizli-egitim-is-ankara-eylem-ic-1 çıkışında toplanıp, görüşmelerin gerçekleştirildiği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın önüne yürümek isteyince, polis tarafından engeliyle karşılaştı. Grubu dağıtmak amacıyla sert müdahalelerde bulunan polis, biber gazı kullandı ve üç sendika temsilcisini gözaltına aldı. Zaman zaman sert müdahalelerin de yaşandığı gösteri sırasında, o arbedelerden birinde Denizlili Eğitim iş üyeleri de kaldı. Eğitim İş Denizli eski başkanı Namık Kemal Aydoğan da ajansların çektiği karelere yansıyan isimlerden oldu.

2 SAAT SONRA SERBEST BIRAKILDILAR
Gözaltına alınan 3 memur, polis sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Daha sonra da Eğitim-İş üyelerinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yürümelerine izin verildi.

denizli-egitim-is-ankara-eylem-ic

BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK
Toplu İş Sözleşmesinin gerçekleştirildiği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önüne gelen memurlar, burada basın açıklaması yapacak. Memurlar, “Orta oyunu” olarak nitelendirdikleri grevsiz toplu iş sözleşmesi görüşmelerini kabul etmediklerini belirterek, “bu oyunu bozacağız” sloganları atarak, görüşmeleri protesto etti.

Yorumlar

haydar   -  Bağlantı 14 Ağustos 2015, 18:19

yahu kardeşim hastamısınız? ne etti bu öğretmenler size? anaşist mi la bunlar? adamlar çıkıp bir-iki bağıırıp açıklama yapıp dönerler. suç mu gösteri yapmak artık? bu kadar faşizan politikalarla ülkeyi Abdülhamit dönemine çevirdiniz. hesap sorulacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı