REKLAMI GEÇ

Family For Every Child Denizli’de

Family For Every Child Denizli’de

Denizli Koruyucu Aile Derneği, ebeveynlerinden ayrılmak zorunda kalan tüm çocukların bir aileyle büyümesini hedefleyen ve küresel ölçekte çalışmalar yapan uluslar arası bir kuruluş olan, Family For Every Child’a katılım yolunda… Uluslar arası kuruluşun yetkilileri, Türkiye’de sadece Denizli Koruyucu Aile Derneği ile görüştü. Denizli’ye gelen yetkililer, dernekten bilgi aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Nisan 2015 Cuma, 10:17

Tüm dünyada ebeveynlerinden ayrılmak zorunda kalan tüm çocukların bir aileyle büyümesini hedefleyen ve küresel ölçekte çalışmalar yapan bir kuruluş olan, Family For Every Child, 5 yeni ülkeyi daha bünyesine katmak için çalışma yürütüyor. Bu amaçla Denizli’ye gelen kuruluşun CEO’su Amanda Griffith ile üyelik geliştirme yöneticisi Mike Northcroft, Denizli Koruyucu Aile Derneği üyeleriyle toplantı yaptı.

denizli-koruyucu-aile-dernegi-ic
Türkiye’de alanda yapılan çalışmaları aktaran Dernek Başkanı Ayfer Doğan, Merkezi Finans İhale birimi CFCU’nun finans sağladığı ve AB Bakanlığı’nın yararlanıcısı olduğu Hollanda ortaklı “Sevgi Dolu Bir Ailede Büyümek Her Çocuğun Hakkı” projesi hakkında da bilgi verdi.

TÜRKİYE’DE SADECE DEKAD İLE GÖRÜŞTÜLER
Uluslar arası kuruluşun Türkiye’de sadece kendileri ile görüştüğünü belirten Denizli Koruyucu Aile Derneği Başkanı Ayfer Doğan, “Family For Every Child, tüm dünyada giderek artan yoksulluk, savaşlar, göçler, hastalıklar nedeniyle ebeveynsiz ve korumasız kalan ve risk altında olan bu çocukların üretilen ortak ve küresel politikalarla korunmasını ve aile temelli bakımlarını hedeflemektedir. Dünyada 5 kıtada çocuklar adına çalışmalar yürüten Family For Every Child çocuklarla çalışan sivil toplum kuruluşlarını bir şemsiye altında topluyor. Ağ ortağı olan üyeler ile savunuculuk, teknik destek, uygulama değişimi ve vak’a çalışmaları yoluyla yaratıcı ve yenilikçi çözümler sunuyor” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlandığı bu günde, ülkemizde ve tüm dünyada çocuğa dair verilerin iç karartıcı olduğunu belirten Doğan, şunları söyledi: “Toplumsal olarak tüm yetişkinlerin sorumlulukları vardır. Sadece söylemlerle çocuklarımızı koruyamayacağımız ortadadır. Çocuk koruma politikalarımız ve uygulamalarımız gözden geçirilmelidir. Denizli Koruyucu Aile Derneği yönetici üye ve gönüllüleriyle yapılan toplantıda, konuklar oldukça olumlu etkilendiler ve görüşmeden iyi duygularla ayrıldılar. Yabancı konukların en önemli sözleri ‘Lütfen bu gönüllü ve adanmış ruhunuzu kaybetmeyin’ oldu. Bu bizleri çok etkiledi.”

Uluslar arası kuruluşun yeni üyelerini mayıs ayında yapacağı değerlendirmede belirleyeceği öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı