REKLAMI GEÇ

Genç mali müşavirler eğitimde

Genç mali müşavirler eğitimde

Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın geleneksel hale getirdiği, Genç Meslek Mensupları Zorunlu Eğitim Semineri, 80. Yıl Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.

/ DENİZLİHABER / 14 Aralık 2009 Pazartesi, 18:17

Seminerin açılış konuşmasını yapan Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Necdet Yılmaz, küresel dünya düzeni içerisinde, sürekli eğitimin çok önem arz ettiğini belirterek, “Meslektaşlarım, mesleki ve kişisel gelişimleri için yoğun bir çalışma içerisinde. Kamuya iyi hizmet verecek iyi bir meslektaş yetiştirmenin yanı sıra topluma faydalı çağdaş birer birey yetiştirme amacı içindeyiz” dedi.

Yılmaz, muhasebe mesleğinin ekonomiyle birebir bağlantılı olduğunu, bu noktada genç mali müşavirlerin; ülkemize, ekonomimize, cumhuriyetimize sahip çıkması ve beklentilerinin toplumun beklentileriyle uyum sağlaması gerektiğini ifade etti. Yılmaz, “Ülke gündeminin birinci sırasında ülke ekonomisi olması gerekirken, terör belası etrafımızı sarmış, bütün bunlara rağmen bir de açılım meselesi ile ekonomi hasıraltı edilmiştir. Bir an önce gerçek gündeme dönülmelidir” dedi. Yılmaz, ekonomik göstergelerin hiç de iyi olmadığını, üretimi ve istihdamı artırma, bütçe açıklarını ve ülke borçlarını azaltma yönünde çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti.

Necdet Yılmaz, muhasebe meslek mensubunun, devlet ile mükellef arasında bir köprü vazifesi gördüğünü, bu vazifenin en iyi şekilde gerçekleştirilmesi için meslek mensuplarının donanımlı ve güven verici olması gerektiğini de vurguladı.

Eğitim seminerinde; Yeminli Mali Müşavir Ali Karamil ve YMM Endercan Turuşlar, dönem sonu muhasebe işlemleri ve bunun vergisel boyutunu katılımcılara aktardı. Seminerde, mesleki eğitimin yanı sıra kişisel gelişim üzerine de bir sunum yapıldı. Dr. Barbaros Kon, kişisel gelişim konulu sunumunun ardından, soruları yanıtladı.

Eğitimin tamamlanmasının ardından, Genç Mali Müşavirlerle Dayanışma Yemeği gerçekleştirildi. Coşku içerisinde geçen dayanışma yemeği ile muhasebe ailesine yeni katılan meslek mensupları tanışma ve stres atma imkânı buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı