REKLAMI GEÇ

Girenizlililer, 24 saat sağlık hizmeti istiyor

Girenizlililer, 24 saat sağlık hizmeti istiyor

Acıpayam merkeze en uzak ve yol problemi olan Gireniz bölgesindeki halk, 24 saat sağlık hizmeti almak istiyor.

/ DENİZLİHABER / 4 Aralık 2009 Cuma, 17:48

Acıpayam’a en uzak yerleşim yerlerinden biri olan Gireniz bölgesinde, vatandaşlar, yeterli sağlık hizmeti alamamaktan şikayetçi. Kelekçi Kasabası’nda, bir sağlık merkezi olmasına rağmen, merkezin 17.00’den sonra hizmet vermemesi nedeniyle, Gireniz bölgesinde yaşayan yaklaşık, 20 köyün hastalarının, yollarda hayatlarını kaybettiğini belirten bölge halkı, “Biz Yörük açılımı değil, doktor istiyoruz” dedi.

Acıpayam Girenizlililer Derneği eski Başkanı Sabit Kızılhan, “Doğu bölgesinde, bir hamileye özel bir helikopter gönderiliyorken, biz helikopter istemiyoruz. Bizim sağlık ocağımız, niye 8 saat çalışıyor. Biz niye yollarda telef oluyoruz? Biz Yörük açılımı değil, doktor istiyoruz. Bizim de yaşamaya hakkımız yok mu” dedi.

Acıpayam Girenizliler Derneği eski başkanı Sabit Kızılhan, “Suçatı ile Acıpayam arası 60 km, Kelekçi ile Acıpayam arası 30 km, Eskiköy ile Acıpayam arası 37 km, Bogaz Dere Köyü ile Acıpayam arası 34 km. Acıpayam Hastanesi’nden yararlanan, Çameli’nin Güzelyurt Köyü yaklaşık 40 km. Acıpayam’a en uzak köy, Suçatı’dır. Yolçatı, Kara İsmailler Köyü, Hisar, Benlik, Olukbaşı, Güney Ören, Cakır, Kuzuören, Eskiköy, Boğazdere, Hacı Kurtlar, Akşar, Gölcük, Alcı Fettahlar köylerindeki insanların hiç mi yaşamaya hakkı yok? Bayramda yüksek ateşten hastalanıp, Acıpayam hastanesine gelen bu köylerdeki raporları hiç mi görmezler?” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı