REKLAMI GEÇ

İsmet Abalıoğlu finalist oldu

İsmet Abalıoğlu finalist oldu

DOÇEV Kurucusu İsmet Abalıoğlu, Yılın Sosyal Girişimcisi Yarışması’nda, finalistler arasında yer aldı. Yarışma sonucu, 19 Ocak’ta belli olacak.

/ DENİZLİHABER / 13 Ocak 2009 Salı, 01:00

Dünyadaki sosyal girişimcileri bir araya getirmek ve toplumsal gelişime katkı sağlamak amacıyla, belli başlı ülkelerde düzenlenen, Yılın Sosyal Girişimci Yarışması, Türkiye’de Ernst&Young Firması, Milliyet Gazetesi, CNN Türk ve Dünya Ekonomik Forumu’nu düzenleyen Schwab Vakfı işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Denizli’den, DOÇEV (Doğa ve Çevre Vakfı) Kurucusu İsmet Abalıoğlu, Yılın Sosyal Girişimci Yarışması’nda finalist oldu.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen, Yılın Sosyal Girişimcisi Yarışması’nda, DOÇEV kurumsallığında ağaçlandırma, atık yönetimi, çevre eğitimi, çevre projeleri geliştirilmesi alanında yürüttüğü çalışmaları ile DOÇEV Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Abalıoğlu ile birlikte, TEMA Onursal Kurucu Başkanı ve ANG Vakfı Başkanı Ali Nihat Gökyiğit ve Açık Radyo Kurucu Ortağı ve Genel Yayın Yönetmeni Ömer Madra, 2009 yılı finalistleri oldu.

İstanbul Hilton Oteli’nde düzenlenen organizasyonda, jüri üyeleri Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner, CNN Türk Yayın Danışmanı Ferhat Boratav, Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, TEB Mali Yatırımlar Başkanı Hasan Çolakoğlu, İstanbul Modern Sanat Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, AÇEV Başkanı Ayşen Özyeğin, Gama Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Üçer, Schwab Vakfı Genel Müdürü Mirjam Schoening, Milliyet Gazetesi Yazarları Meral Tamer, Metin Münir ve Sabancı Üniversitesi Rektörü Tosun Terzioğlu’na, finalistler, kendilerini ve kurumlarının faaliyetlerini anlattılar.

Yarışma sonucu 19 Ocak’ta açıklanacak

Türkiye’de ilk kez 2007 yılında düzenlenen yarışmanın 2007 ödülü; Van Gölü’nde yaşayan ve soyu tükenmekte olan İnci Kefeli için düzenlenen, ‘İnci Kefalini Yaşatma Projesi’ ile 100. Yıl Üniversitesi Öğretim Üyelerinden-Doğa Gözcüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sarı’ya verilmişti. 2008 yılı ödülünü ise Kadın Merkezi (KA-MER) Kurucu Başkanı Nebahat Akkoç ve Hey Tekstil Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Bektaş paylaşmış, Akkoç ve Bektaş aynı yıl, Avrupa Yılın Sosyal Girişimcisi ödülünü de kazanmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı