REKLAMI GEÇ

İşte örnek bir başarı hikayesi

İşte örnek bir başarı hikayesi

İnşaatlarda babasına yardım ederek başladığı iş hayatında, doğal taş ustası olan genç kız, Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin belirlediği yılın altın kadınları arasına girdi. İnşaatlarda babasına yardım eden genç kız, aldığı ödülle gurur duyduğunu belirtti.

/ DENİZLİHABER / 8 Mart 2010 Pazartesi, 18:20

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin her yıl belirlediği, ”Yılın Altın Kadınları” arasına girmeyi başaran 19 yaşındaki Fatma Gül Akbaş, doğal taş, kayrak taşı, mermer döşemesi yapıyor. İnşaatlarda babasının yanında yardımcı olarak çalışmaya başlayan ve halen inşaatlarda babasıyla birlikte çalışan genç kızın bu başarı dolu hikayesi, Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ödüle layık görüldü.

Küçük yaşta babasına yardım etmekle işe başladığını belirten 19 yaşındaki Fatma Gül Akbaş, ”Çocukluktan beri bu işin içindeyim. İlkokula başlayıncaya kadar babamın yanında tozun toprağın içinde oyun oynuyordum. Mala ile tuğla ile oyun oynuyordum. Daha sonra okul başladı. 7. sınıfa kadar devam ettik. Daha sonra kaza yaptık ve annem rahatsızlandı. Daha çok işin içine girmeye, babama daha çok yardımcı olmaya başladım. Babamın mesleğini baka baka öğrendim. Şimdi fayans mermer, kayrak taş, doğal taş her şeyi yapıyoruz” dedi.

Şu anda açık öğretimde eğitimine devam ettiğini belirten Akbaş, küçükken hayalinin anaokulu öğretmeni olmak olduğunu, ancak alaydan yetiştiği bu mesleğin eğitimini de alarak daha da ilerletmeyi planladığını dile getirdi. Akbaş, ”Anaokulu öğretmeni olmak istiyordum. Açık öğretime devam ediyorum. İnşallah amacıma ulaşacağım. Aslında ustalığı devam ettirmeyi de çok istiyorum. Bu işin üzerine çok şey öğrendim. Geliştirmeyi de istiyorum. Doğal taş, kayrak taş üzerine eğitim almayı da düşünüyorum. Doğaltaş, kayrak taş bölümlerinde okumayı isterim” diye konuştu.

Kendisini inşaatta görenlerin şaşırdığını ve ilk başta yadırgadığını ifade eden Fatma Gül Akbaş, zamanla çalışmasını görenlerin, bu duruma alıştığını ve takdir etmeye başladığına işaret etti. Akbaş, kadınların istediği zaman her işi başarabileceğine dikkat çekerek, ”Mesleğimin, ortamdan dolayı zorlukları var. Rahat çalışamıyorsun bazen. Alıştıktan sonra gayet kolay geldi. Bilgisayarda onun çizimini yaptıktan sonra, yerleştirmek daha kolay ve güzel oluyor. Hoşuma gidiyor. Geliştirmeyi düşünüyorum açıkçası. Alın teri ile çalışmayı öğrendim. Kadınlar işin başına geçti mi, her şeyi yapabiliriz” dedi.

Ailece bu işi yaptıklarını dile getiren 43 yaşındaki baba Adnan Akbaş ise, eşi, kızı ve kendisinin iç dekorasyon işleri yaptıklarını, yanında uzun süre çalıştıktan sonra Fatma Gül’ün iyi bir doğal taş ustası olduğunu vurguladı. Adnan Akbaş, ”Aile olarak 20 yıldır çalışmamızdan kaynaklanan bir olay. Kızım, çocukluğundan, bebekliğinden itibaren benle beraber. Okul zamanları haricinde, sürekli bizle beraber olduğu için, oyuncakları bizim takım taklavatlar oldu. İnşaat malzemeleri ile oynaya oynaya, yaş büyüdükçe bir şeyler kapmaya başladı. Annesinin yerini doldurmaya başladı. Şimdi usta oldu. Çok da güzel, ustalara taş çıkartacak bir usta oldu. Gurur verici bir olay. Örnek olan bir çocuk. Her şeyi ile kızımızla gurur duyuyoruz. Birçok gençlerin yapmadığı şeyleri kızımız yapıyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı