REKLAMI GEÇ

Memur-Sen “Eylemlerimiz devam edecek”

Memur-Sen “Eylemlerimiz devam edecek”

Halen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşmeleri devam eden 2010 Bütçe Kanunu Tasarısı’nın başta kamu görevlileri olmak üzere dar gelirli insanlarında taleplerine uygun olmadığını belirten Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen, toplum sözleşmeye ilgili Çınar meydanında basın açıklaması yaptı.

/ DENİZLİHABER / 18 Kasım 2009 Çarşamba, 17:39

Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen, üyeleri 2010 bütçesi ve toplu sözleşmede yaşanan sorunlarla ilgili Çınar Meydanında basın açıklaması yaptı. Toplu sözleşme ve grev hakları konusunda açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen Şube Sekreteri Mustafa Yollu, TBMM’de görüşmeleri devam eden 2010 bütçe kanunu tasarısının mevcut hükümleri gelir ve gider tahinleriyle başta kamu görevlileri olmak üzere dar ve sabit gelirlerin beklenti ve taleplerini karşılamadığını belirtti.

Yollu: “120 sayfalık 2009 yılı toplu görüşme taleplerinin sonuç bölümünde “2010 yılında toplu sözleşme imzalamak istek ve kararlığındayız” diyerek önceliğimizi ortaya koyduk. Bugün de bu temel ve hedef ve kararlığımızdan milim şaşmış değiliz, kararlılığımız artarak devam etmektedir. Ancak iktidar partisi uluslar arası sözleşmelere dayanak göstererek kamu görevlilerine toplu sözleşme ve grev hakkı tanımak yerine Avrupa Sosyal Şartı’nın 5. ve 6. maddelerine koyduğu çekincelere dayanarak bu hakkı vermekten kaçınmaktadır” dedi.

Memur açılımı başlatsın
Eğitim-Bir-Sen Şube Sekreteri Yollu, yaşanan bu çekincelerin ortadan kaldırılarak hükümetin biran önce memur açılımı da yapması gerektiğini belirtti. Arada yaşanan çekincemeleri biran önce kaldırılarak memurun toplu sözleşme ve grev hakkının verilmesi gerektiğini vurgulayan Yollu: “ Kamu görevlilerin toplu sözleşme ve grev hakkını vererek memur açılımı biran önce başlatsınlar. Bütçedeki adaletsizlikte biran önce kaldırılsın” dedi.

Eylemcilerden çok gazeteci vardı
Memur- Sen eyleminde 7 eylemci, 8 gazeteci, 12 polis vardı. 6 bin 500 üyesi bulunan
Memur- Sen’in eyleminde polis ve gazetecilerin sayısının eylemcilerden fazla olması dikkat çekti. Eylemde 7 gösterici bulunurken, 12 sivil polis görev yaptı, 8 gazeteci de fotoğraf çekip görüntü aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı