REKLAMI GEÇ

Memurlar haklarını aradı

Memurlar haklarını aradı

Memurların bir günlük iş bırakma eylemi sebebiyle, Denizli’de sokağa inen memurlar davul zurna eşliğinde Zeybek oynayıp, sloganlarla haklarının verilmesini istediler.

/ DENİZLİHABER / 25 Kasım 2009 Çarşamba, 17:25

Memur sendikaları tarafından yapılan bir günlük iş bırakma eylemi kapsamında, Denizli’de de memurlar sabah saatlerinden alanlardaydı. Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı önünde toplanan Türk Eğitim-Sen ve Büro Emekçileri Sendikası üyesi memurlar, açtıkları dövizler ve attıkları sloganlarla hükümeti protesto etti. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı eylemde, basın açıklamasının okunmasının ardından davul zurnalarla eylemi sürdüren memurlar bol bol Zeybek oynadı. ‘Türkiyem’ türküsüyle oynamaya başlayan memurlar, ‘Açılıma değil, bayrağa sarıl, IMF’ye değil, emekçiye bütçe’ sloganları attı. Hızlarını alamayan memurlar daha sonra Harmandalı oynadı. Memur sendikaları daha sonra, diğer memur sendikaları ile birlikte Delikliçınar Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

Delikliçınar Meydanı’nda, Türk Eğitim-Sen, Büro Emekçileri Sendikası ve Eğitim-Sen ve Eğitim-İş üyeleri bir araya geldi. Hükümetin, kendilerine verdiği yüzde 2.5’lik zammı protesto eden, yaklaşık 500 kişi, türküler eşliğinde halay çekti.

Memurlar, toplu sözleşmeli ve grevli bir sendika yasasının çıkartılmasını, KEY hesaplarında biriken paralarının ödenmesini, performans yönetimi uygulamalarının durdurulmasını, liyakat esasına göre atama ve görevlendirme yapılmasını, insanca yaşanacak temel bir ücret, demokratik bir çalışma yaşamı istedi.

1 saat süren eylem, yoğun güvenlik önlemleri çemberinde tamamlandı. Eylem, olaysız sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı