REKLAMI GEÇ

Mimarlar, “Şenel” dedi

Mimarlar, “Şenel” dedi

Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin, hafta sonunda yapılan genel kurulunda, mimarlar, Başkan İbrahim Şenel’i yeniden başkanlığa seçti.

/ DENİZLİHABER / 8 Şubat 2010 Pazartesi, 17:42

Mimarlar Odası Denizli Şubesi Genel Kurulu, 6-7 Şubat tarihlerinde yapıldı. 262 üyesi bulunan şubede, İbrahim Şenel, Turgay Üçyıldız ve Gül Şirin yarıştı. Genel kurulun ilk gününde konuşmalar, Esnaf Sarayı Toplantı Salonu’nda yapıldı. Divan başkanlığını Hüsamettin Ataman’ın yaptığı kongrede, Divan Kurulu’nda Süleyman Emiroğlu, Şafak Cankorur ve Nurgül Yardım görev aldı. Genel kurula, mimarların yanı sıra İMO, EMO Denizli şubeleri başkan ve üyeleri ile DTO Meclis Üyesi ve İMO Denizli Şubesi eski Başkanlarından Salih Basmacı, DP İl Başkanı Zafer Bakırsoy da katıldı.

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı İbrahim Şenel, “2 yıllık süreci tamamladık. Yeni bir ikinci yılın çalışmalarına başladık. Mimarlar Odası’nda yönetimde yer almak gerçekten de zor iş. Ev ve işten arta kalan boş zamanlarda yapılabilecek bir iş değil. Aksine başkanlıktan arta kalan zamanlarda ev ve işlerle uğraşabiliyoruz. Biz, böyle bir yönetim anlayışıyla çalıştık. 2 yıllık süreç geride kaldı. Eski yönetim kurulunda yer alan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. Şenel, “Bizler, bütün çalışmaların aynı bilinçle takip edilebilmesi için mevcut birikimin yenilenip güçlendirilmesi anlayışını hayata geçiren bir kadro oluşturarak huzurunuzdayız” dedi.

Güzel bir kongre süreci geçirdiklerini belirten Başkan Adayı Gül Şirin, “Mimarlar Odası, mimarlardan giderek uzaklaşıyor. Üyeler, beni başkanlığa layık görürse, ilk işim mimarları bir araya getirmek olacak. Odaya yeni yeler de eklemek için çaba harcayacağım. Yeni mimar arkadaşlarımın önünü açmak için elimden gelen desteği vereceğim” dedi.

Başkan Adayı Turgay Üçyıldız, “Denizli Belediyesi’nde ve Denizli Belediye Meclisi’nde görev yapmış arkadaşlarımın tecrübelerinden yararlanarak, şeffaf bir yönetim anlayışı oluşturacağım. Genç mimar arkadaşlarımızın önünü açmak için elimden gelen gayreti göstereceğim” diye konuştu.

İMO Denizli Şubesi Başkanı Halim Ceylan, “Çok güzel bir kongre süreci yaşanıyor. İnşaat mühendisliği ile mimarlık, birbirini tamamlayan mesleklerdir. Doğal olarak ortak sorunlarımız var. Ortak hareket etmemiz gerekiyor. Bu kongre sonucunda, yeni yönetim belirlenecek. Yeni yönetimle ortak çalışmamız gerekiyor” dedi. Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı Abdullah Şavklı da tüm odaların ortak çalışmasının gerekli olduğunu söyledi. Odaların, siyasete yön verebilme özelliğine sahip olduğunu söyleyen İMO Denizli Şubesi eski Başkanlarından Salih Basmacı, “Odalar, siyasetin haklı tarafını alkışlamak kadar, yanlışlarıyla da mücadele etmelidir. Bu kongre ve seçimden çıkacak sonuç, Odalar Birliği için de önemlidir” dedi. Konuşmaların ardından, çalışma raporu ve mali rapor okundu ve onaylandı. Raporları sadece Cengiz Bektaş kabul etmedi.

Şenel’in listesinden 5 kişi yönetimde
Pazar günü yapılan seçimlerde, 262 üyenin 231’i oy kullandı. İbrahim Şenel, oyların 115’ini alırken, Gül Şirin 83 oy aldı. Turgay Üçyıldız ise aldığı 58 oyla yönetime giremedi. Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nde, yeni yönetim İbrahim Şenel ile birlikte Şenel’in listesinden Suat Bilgi, Tahir Dinç, Şendur Oğuz, Tuğba Acar Panayır, diğer başkan adayı Gül Şirin ve Şirin’in listesinden Serdar Alayont’tan oluştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı