REKLAMI GEÇ

Önem: “İki yanlış bir doğru etmiyor”

Önem: “İki yanlış bir doğru etmiyor”

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof, Dr. Gökhan Önem, Türk Tabipler Birliği tarafından yapılan açıklama kadar uygulanan gözaltı işlemlerini de doğru bulmadıklarını söyledi. Önem, “İki yanlış bir doğru etmiyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ocak 2018 Salı, 18:13

Türk Tabipler Birliği, Türk Ordusu’nun Afrin’de düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin tepki çeken bir açıklama yapmış, Denizli Tabip Odası ve bir çok STK tarafından da ciddi bir dille eleştirilmişti.

Türk Tabipler Birliği’nin yaptığı açıklamanın ardından bir mesaj yayınlayan Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem, TTB Merkez Konseyi Üyelerine yönelik uygulanan gözaltıların ardından bir değerlendirme daha yaptı.

Türk Ordusunun terörizme karşı ciddi bir mücadele verdiği günlerde, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi tarafından talihsiz bir açıklama yapıldığını ve bu açıklamaya karşı birçok tabip odası ve sivil toplum kuruluşu tarafından tepki mesajları yayınlandığını hatırlatan Prof. Dr. Önem, “Denizli Tabip Odası Yönetim Kurulumuz da Suriye’nin kuzeyindeki Afrin bölgesinde Zeytin Dalı Operasyonu ile terörizme karşı ülkemizin varlığı ve bütünlüğü için verilen bu meşru mücadelede gönlümüzün ordumuzla olduğunu açıklamıştır. Bununla beraber, Türk Tabipleri Birliği’nin yapmış olduğu açıklama nedeniyle bugün TTB Merkez Konsey Üyelerinin gözaltına alındığını öğrenmiş bulunuyoruz. Denizli Tabip Odası olarak görüşlerine katılmasak dahi, TTB Merkez Konseyi Üyelerinin açıklamalarının peşin suç kabul edilerek gözaltı işlemi uygulamasını doğru bulmuyor ve yargı eli ile baskı uygulaması olarak görüyoruz” dedi.

Prof. Dr. Önem, “Denizli Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak demokrasiye olan inancımızla iki yanlışın bir doğru etmediğini kamuoyu ile paylaşmak isteriz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı