REKLAMI GEÇ

“Pedagojik açıdan yanlış”

“Pedagojik açıdan yanlış”

Türk Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Necati Özbek, üniversiteye girişte katsayı uygulamasının kaldırılması ile ilgili olarak Danıştay’ın aldığı yürütmeyi durdurma kararını değerlendirdi. Özbek, “Bu durum eğitim-öğretimde sıkıntılı günler yaşanmasına yol açacaktır. Bu karar, pedagoji bilimi açısında

/ DENİZLİHABER / 10 Şubat 2010 Çarşamba, 18:55

Türk Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Necati Özbek, Danıştay’ın kararının, öğrencilerin moral ve motivasyonlarını bozduğunu ifade ederek, “Yılan hikayesine dönen katsayı konusu gerek öğrenciler, gerekse eğitimciler arasında huzursuzluk yaratmaktadır. Katsayı kararına ikinci durdurma, mesleki ve teknik eğitim öğrencilerini üzmüştür. Bu durum öğrencilerin üniversite sınavına hangi koşullarda yarıştıklarını bilmeden girmesine, sınav tarihinin değişmesine, bu nedenle de üniversitelerin daha geç bir tarihte açılmasına neden olabilir. Sınav takvimini ve üniversitelerin açılma tarihini etkileyebilecek olan YÖK’ün katsayı düzenleme kararının durdurulması, pedagoji bilimi açısından yanlıştır” dedi.

Özbek, bu konunun bir an önce çözümlenmesi ve Türkiye gündeminden çıkarılması gerektiğini dile getirerek, “Tüm dünyada mesleki ve teknik eğitim revaçtayken, Türkiye’de mesleki ve teknik eğitimin çok gerilerde olması düşündürücüdür. YÖK’ün katsayı farkını kaldırılmasıyla birlikte, ülkemizde mesleki ve teknik eğitim canlanmış, başarılı öğrenciler de mesleki ve teknik eğitime yönelmiştir. Bu durum, Türkiye’yi teknoloji yarışında da ön sıralara taşıyacaktır. Ancak öğrencilere üniversite sınavında katsayı farkı getirilmesi, mesleki ve teknik eğitim açısından başa dönülmesine neden olacaktır” dedi.

Özbek, hiçbir kurum ve siyasi partinin birbiriyle inatlaşmaya girmemesi gerektiğini belirterek, sorunun en kısa sürede çözülmesi, mesleki ve teknik eğitim öğrencilerinin eşit koşullarda üniversite yarışında şansını denemesinin toplumun tüm kesimlerinin ortak temennisi olduğunu vurguladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı