REKLAMI GEÇ

Sineye saplanan hançer

Sineye saplanan hançer

Denizli Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Denizli Belediyesi’nin işbirliğiyle Bayramyeri Meydanında “Sineye Saplanan Hançer” sloganıyla açılan sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerle mücadele programına Denizli Devlet Hastanesi de destek verdi.

/ DENİZLİHABER / 5 Mart 2010 Cuma, 18:40

1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası dolayısıyla “Sigara’dan Kurtulmak İçin: Haydi Denizli Devlet Hastanesi Sigara Bırakma Merkezi’ne” sloganıyla açılan stantta, 1 psikiyatri uzmanı, 1 göğüs hastalıkları uzmanı, 1 hemşire ve 1 stand görevlisi bulunuyor. Standı ziyaret edenlere 17 Ağustos’ta hizmete giren Sigara Bırakma Merkezi’nin faaliyetleri, sigaradan kurtulmak isteyenlere uygulanan tedavi yöntemleri anlatılıyor. İsteyen sigara tiryakilerineyse solunum fonksiyon testi uygulanıyor. Test sonucuna göre tiryakiler Sigara Bırakma Merkezi’ne yönlendiriliyor. Ayrıca tiryakilere Sigara Bırakma Merkezi’ndeki tedavi sürecini anlatan broşürler dağıtılıyor.

“Sineye Saplanan Hançer” etkinliğini açılış programına katılan ve programda konuşan Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ramazan Canural, sigara tüketimi konusunda toplumun bilinçlenmesi gerektiğini belirtti. Uzman Dr. Ramazan Canural şöyle konuştu: “Sigaranın ülkemizdeki kullanımının azaltılması ve kontrolüne yönelik önemli bir etkinlik düzenledik. Biz de bu etkinliğe hastane olarak katkı sağlamanın gururunu yaşıyoruz. 1 asırdan beri Denizli halkının hizmetinde olan hastanemiz yüzlerce projeye imza attı. Bu projenin de destekçisiyiz, uygulayıcısıyız. Sigara, insanlık için özellikle Türk insanı için en kötü, en zararlı alışkanlıktır. Çünkü her yıl 100 bin vatandaşımız kara toprağa gidiyor. Ayrıca işin maddi boyutu da var. Sigaraya ayrılan paranın 20 milyar dolar, sigaranın neden olduğu hastalıktan dolayı sağlığa ayrılan paranın 25 milyar dolar olduğunu düşünürseniz, yaklaşık 50 milyara yakın para havaya uçuyor. Biz hastane olarak 2006 yılından bu yana sigarayla mücadele ediyoruz. Sigara Bırakma Polikliniği ile başlayan hizmetimiz, Ağustos 2009’dan bu yana da Sigara Bırakma Merkezi ile genişledi. Sigara Bırakma Polikliniği’nin haftada 2 gün hizmet verdiği dönemde, 666 kişi buraya müracaat ederek sigarayı bırakmak istedi. Ancak Sigara Bırakma Merkezi’nin kurulmasından bu yana sadece 6 ay gibi bir sürede başvuranların sayısı 759 oldu. Demek ki insanlarımız elinden tutulsa, sigara bırakma konusunda epeyce bir yol alacak. Ayrıca alkol ve madde bağımlılarına yönelik AMATEM kliniğimiz ilimiz için büyük bir şans olup, her yıl 150’ye yakın bağımlıyı tedavi ediyor” diye konuştu.

3 gün sürecek etkinlikte ayrıca İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Yeşilay Cemiyeti Denizli Şubesi ve Özel Tekden Hastanesi’nin standları da bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı