REKLAMI GEÇ

Türkiye sevdalıları hep var olacak

Türkiye sevdalıları hep var olacak

Ülkü Ocakları Denizli İl Başkanlığı’nın düzenlediği “Türkiye ve Türk Dünyası İlişkileri” konulu konferansta konuşan Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Nergis Biray, Türkiye ile Türk Dünyası arasındaki ilişkilerde istikrar olmad

/ DENİZLİHABER / 29 Aralık 2009 Salı, 18:00

Ülkü Ocakları Denizli İl Başkanlığının düzenlediği “Türkiye ve Türk Dünyası İlişikleri” konulu konferans Esnaf Sarayı 7. katında gerçekleştirildi. Konferansa, Milliyetçi Hareket Partisi Denizli İl Sekreteri Emrullah Demirörs, Ülkü Ocakları İl Başkanı Hakan Cengiz, Türk Ocakları Denizli Şube Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akgün, Türk Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Necati Özbek, TÜRKAV Denizli Şube Başkanı Ahmet Akyol ve çok sayıda davetli katıldı. Konferans öncesinde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 73. yılı nedeniyle Ülkü Ocakları AR-GE bölümü tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi sunuldu. Erhan Güğül ve Harun Korkman Akif’in şiirlerini okudular.

Etkinlikte Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen Ülkücülük nedir? konulu şiir yarışmasında dereceye giren Ebru Türk, Erhan Güğül ve Erkin Erduman, Türk Dünyası konulu makale yarışmasında dereceye giren Nuh Yüksel, Zübeyir Demirel ve Fatih Arıkan’a ödüllerini Ocak İl Başkanı Hakan Cengiz verdi. Ayrıca, Konferans ve yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen Ocak 2. Başkanı Hüseyin Ülgen’e teşekkür belgesi takdim edildi.
Ödül töreninin ardından konferansın açış konuşmasını yapan Ülkü Ocakları Denizli İl Başkanı Hakan Cengiz, Mücadelelerinin Türk milliyetinin şanlı ve şerefli mazisine layık bir gelecek meydana getirmek olduğunu belirterek, “Bunun için Ülkü Ocakları basit ve küçük hesaplarla değil büyük ve onurlu geleceklerle ilgilidir. Kronik Ülkü Ocakları karşıtları bunları görmeyip anlamak istemeyebilir. Bazen de çok iyi anladıkları halde toplumun yanlış anlaması için büyük bir gayret içinde bulunabilirler. Ama bilsinler ki Ülkücü hareketi her zaman doğru anlayan doğru anlatan ve ona her zaman sahip çıkan Türkiye sevdalıları hep var olacaktır. Ve onlar her geçen gün Ülkü ocaklarında daha da büyüyüp güçlenecek ve her türlü oyunları bozacaktır. Çünkü bizler temel varlık sebebimizin vatanımızın ve milletimizin geleceği olduğunu bilinci içerisindeyiz. Bu görevimizi sonuna kadar ifa edeceğiz. Bunun için hiç yılmadan ve usanmadan gerçekleri anlatacağız.

Ülkücü olmanın sorumluluğunun ağır olduğunu dile getiren Cengiz şöyle konuştu: “Hepimizin bildiği üzere Seyit Ahmet Arvasi hocamız ağrı ilimizin Beyazıt ilçemizde doğmuştu. Cenaze namazını Ankara’da kıldıran Van müftüsüydü. Şuanda da içimizde Edirne’den siirte Artvin’den Mersine kadar tüm illerimizden arkadaşlarımız bulunmaktadır. İşte gerçek açılım budur. Ülkemizi ayrıştırmak, bölmek, kutuplaştırmak kimin haddine…
Başka yerlerde aramaya gerek yok. Türk milleti budur. Biz biriz. Biz bütünüz. Biz büyük bir aileyiz. Biz büyük Türk milletiyiz. Bu yadigar, tarih boyunca emin ellerde taşındı ve bizlere kadar ulaştı. O ellere duacıyız. Ülkücü görünmek kolay, ülkücü olmak zor, ülkücü kalmak ise çok daha zordur. Bu yüzden, Merhum Galip Erdem Bey “Ülkücü” kavramını; “Ülkücüler, Ülkücü geçinenler ve Ülkücülükten geçinenler” diye üçe ayırmıştır. Ülkücüyüm demenin şartları ve sorumluluğu ağırdır.”

Cengiz’in konuşmasının ardından “Türkiye ve Türk Dünyası İlişkileri” konulu konferans veren Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Nergis Biray, Türkiye‘nin küreselleşme hareketine hazırlıksız yakalandığını belirterek, “Ülkemizde Türk Dünyası ile bütüncül bir politika yürütülemedi. İç çekişmelerimiz Türk Dünyası ile ilişkilerimizi olumsuz etkiledi. Türkiye’deki bazı aydınlar yozlaşmayı medeniyet olarak algılıyor. Bu son derece yanlış. Türkiye, Türk Dünyası’nın Sovyetler Birliği’nden ayrılma sürecine hazırlıksız yakalandı. Dikkat edilirse, son dönemlerde ülkemizde Türk Dünyası ile ilgili en ufak bir çalışma yok. Bunu sebebi ise ülkemizin ekonomik durumu ve sık sık değişen dış politikamız” dedi.
Türk cumhuriyetlerinde lider sorunu bulunduğunu aktaran Biray, “Rusya hala Türk Cumhuriyetlerini arka bahçesi olarak görüyor. Türk Cumhuriyetlerinde lider sorunu var. Türkiye ise tüm performansını AB’ye yönlendirmiş durumda. Şengay anlaşmasında Türkiye’nin neden yer almadığı sorusunu kendimize sormamız lazım” ifadelerini kullandı.
Türkiye ile Türk dünyası arasında istikrarlı bir ilişki olmadığını belirten Biray, “Türkiye olarak ortak Türk pazarını hemen gündeme getirmeliyiz. Türk Dünyası Bakanlığı bir an önce kurulmalı. Ekonomik işbirliği arttırılmalı ve Türk Dünyası ile ilişkilerimizde istikrar sağlanmalı. Türkçe konuşan Devletler Topluluğu oluşturulmalı” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı