REKLAMI GEÇ

“Valiliğin özrü kabahatinden büyük”

“Valiliğin özrü kabahatinden büyük”

Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Osman Kandemir, son günlerde, ‘Bayram da paralı’, ‘Öğrenci parasıyla bayram’, ‘Bayram coşkusuna para gölgesi düştü’ başlıklı haberler konusunda, Denizli Valiliği’nin yaptığı açıklamayı tatmin edici bulmadığını belirterek, “Valiliğin özrü kabahatinden büyük” dedi.

/ DENİZLİHABER / 5 Mart 2010 Cuma, 18:42

Eğitim-İş (Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası) Denizli Şubesi Başkanı Osman Kandemir, Denizli Valiliği’nin, söz konusu haberle ilgili açıklamasını tatmin edici bulmadığını belirterek, “Denizli Valiliği’nin açıklamasında, toplanan paranın nerede kullanılacağı konusuna değinilmiş, asıl konunun özü olan hangi yasal dayanağa göre öğrenci başına para toplandığı konusunda inandırıcı bir açıklama yapılmamıştır. Bu bir anlamda ulusal bağımsızlığı ve Atatürk’ü anmak isteyen öğrencilere ve velilere salınmış bir vergi midir?” dedi.

Kandemir, “Sözü edilen yasal dayanak, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Yönergesi’nin 6. Maddesinin (ğ) bendinde, aynen şu ifadeyle yer almaktadır: ‘ Bayram kutlama giderlerinin karşılanması için sponsorların, belediyelerin, resmi / özel kurum ve kuruluşların katkısını sağlamak.’ Bu maddeye göre öğrenci başına para toplama oluru nasıl verilebilir? Burada öğrenci sponsor olarak mı, belediye olarak mı yoksa resmi/özel kurum ve kuruluş olarak mı görülmektedir?” dedi.

Denizli Valiliği’nin özrünün kabahatinden büyük olduğunu söyleyen Kandemir, “Sendikamıza yönelik yapılan, ‘Geçmiş yıllarda geniş kapsamlı olur alınıp uygulanırken (kıyafet, ses cihazı, havai fişek, davetiye gibi) bu yıl valiliğimizce verilen olur yalnız öğrencilerin gösteri kıyafetleri ile sınırlandırılmış iken ve daha önceki yıllarda sendikadan hiçbir itiraz gelmemişken, bu yıl konu edilmesi düşündürücü bulunmuştur.’ Eleştiri, aslında Valiliğin bir itirafıdır. ‘Biz şimdiye kadar yanlış olur verdik, ses çıkarmadınız. Bundan sonra da çıkarmayın’ mı denilmektedir. Ayrıca olaylara ne zaman müdahil olacağımız konusunda, genel merkezimiz dışında hiçbir makamdan icazet almayız. Görülüyor ki ilgili makamlar bayram parası toplanması konusunda ısrarlılar. Bizim tavsiyemiz, para toplanan öğrencilerin listesinin sağlıklı bir şekilde tutulmasıdır. Çünkü yargı kararı ellerine geçtiğinde toplanan paraların geri ödenmesi için gerekli olacaktır” dedi.

Kandemir, “Sendikamız ilke olarak parasız, demokratik, laik, çağdaş ve bilimsel eğitimi savunmaktadır. Bu bağlamda öğrencilerin ve velilerimizin para kaynağı, eğitim çalışanlarının tahsildar gibi görülmesine şiddetle karşı çıkıyoruz. Yasa ve yönetmeliklere aykırı yapılan her türlü iş ve işlemlerin karşısında yer alacağımızın bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı