REKLAMI GEÇ

Zeybekci; “Pozitif ayrımcılık yapıyoruz”

Zeybekci; “Pozitif ayrımcılık yapıyoruz”

KAGED yöneticileri ile buluşan Denizli Belediye Başkanı Zeybekci, “Ortaya koyduğumuz proje ve uygulamalarla, kadına yönelik pozitif ayrımcılık yapıyoruz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 15 Aralık 2009 Salı, 18:04

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, toplumun farklı kesimlerini temsil eden sivil toplum örgütleriyle gerçekleştirdiği toplantılara devam ediyor. Başkan Zeybekci, Kadın Gelişim ve Kültür Derneği Yönetimi (KAGED) ile Çamlık Ofis’de düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci’nin de katıldığı toplantıda Başkan Yardımcıları Osman Zolan, Aytaç Turgut ve Nilgün Ök de hazır bulundu. KAGED Başkanı Nurcan Dalbudak dernek çalışmaları hakkında bilgi verirken, Denizli Belediyesi’nde yönetici konumundaki kadınların sayısında yaşanan artışın memnuniyet verici olduğunu söyledi. Kadın derneklerine belediye yönetiminin verdiği destekten dolayı teşekkür eden Dalbudak, “Ortak projelerde biz üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Bugüne kadar bize verdiğiniz destekler için teşekkür ediyoruz” dedi.

Göreve geldikleri günden itibaren uygulamalarında, kadına yönelik pozitif ayrımcılık yaptıklarını dile getiren Başkan Zeybekci, bu anlayışın Denizli Belediyesi’nde de devam ettiğini söyledi. Geçtiğimiz hafta belediye tarihinde ilk kez başkan yardımcılığı görevini iki kadına devrettiklerini belirten Zeybekci, “Biz biliyoruz ki toplumun gelişiminde kadınlar büyük bir etken. Toplumların gelişmesi için kadınların yönetim kadrolarında söz sahibi olması gerek. Biz de bu amaçla kadınların ön planda olması için birçok projeyi onlarla birlikte uyguluyoruz. Kadın Meclisimizin çalışmaları ortada. Denizli’deki değişimin altında kadınlarımızın imzası var. Şu an burada bulunan ve başkan yardımcılığı görevine getirilen Aytaç Turgut ve Nilgün Ök ile birlikte belediyede 6 müdürlüğün başında kadınlar var. Bu durumdan oldukça memnunuz. Kadınsal duyarlılıkları sayesinde olmaz denilen birçok işin üstesinden başarı ile geliyorlar. İnanıyorum ki siz de yürüttüğünüz çalışmalarla kendi kabuğuna çekilmiş kadınlarımızın topluma dönük işler yapmasını sağlayarak toplumun gelişimine büyük katkılar koyuyorsunuz. Sizi bu çalışmalarınızdan ötürü kutluyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı