REKLAMI GEÇ

20 YILDIR HASTAYDI 20 GÜNDE İYİLEŞTİ

20 YILDIR HASTAYDI 20 GÜNDE İYİLEŞTİ

İdrar kaçırma, ıkınma ve organ sarkması sıkıntıları ile Denizli Devlet Hastanesi’ne başvuran 42 yaşındaki Cennet Erol Denizli Devlet Hastanesi Üroloji Kliniği’nde Uz.Dr.Tarık Yonguç tarafından ameliyat edilerek 20 yıldır yaşadığı sıkıntılarından kurtuldu.

/ DENİZLİHABER / 8 Temmuz 2011 Cuma, 14:38

20 yıldır idrar kaçırma, ıkınma, büyük tuvaletini yapamama, doğumdan sona rahimde sarkma şikâyetleri yaşayan, hatta bu şikâyetleri yüzünden çalışma hayatını sonlandıran 42 yaşındaki Cennet Erol Haziran’da Denizli Devlet Hastanesi Üroloji Kliniği’ne başvurdu. Ve kendisine Uz.Dr.Tarık Yonguç tarafından stres inkontinans (idrar kaçırma) ve total prolapsus (tüm organların /mesane, barsak, rahim/ vajenden dışarı sarkması) tanısı kondu.

Uz.Dr.Tarık Yonguç, idrar kaçırmanın bayanlarda sık görüldüğünü, fakat burada ki durumun biraz daha farklı olduğunu, standart bir idrar kaçırması olmadığını söyledi ve şöyle devam etti;” Aynı zamanda hastanın sistoseli (idrar kesesinin sarkması) ve rektoseli (kalın bağırsağın vajene sarkması) en uç düzeyde idi. Bu da demek oluyor ki idrar torbası ve rektum tamamen ıkınmak ile ve ağır bir şey kaldırmak ile hazne dediğimiz vajenden dışarı çıkıyordu. Ve bu da hastayı çok ileri derecede rahatsız ediyordu. Hasta büyük abdest yapmak, idrarının hepsini boşaltamamak gibi normal vücut fonksiyonlarını yerine getiremiyordu. Bu hastamıza çok sık yapılmayan sakrohisteropeksi+TOT sling ameliyatı yaptık. Yani idrar torbası ve büyük abdest yolunu, leğen kemiğinin arkasına sakrum dediğimiz kemiğe başarılı bir şekilde astık. Ameliyatın en önemli özelliği hasta doğurganlık çağında olduğundan hastanın rahmine dokunmadan, rahmini koruyarak bu ameliyatın yapılmasıdır. Bu şekliyle oldukça nadir görülen bir ameliyat gerçekleştirdik” dedi.

Yonguç, uyguladıkları bu ameliyatın 1,5 saat sürdüğünü, ameliyat sırasında organ sarkması problemini de düzelttikleri için herhangi bir komplikasyon oluşma durumundan dolayı Denizli Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Uz.Dr.Mustafa Kıvrak’ın da ameliyatta hazır bulunduğunu sözlerine ekledi. Ayrıca Uz.Dr.Tarık Yonguç, bu ameliyatın Denizli’de ilk defa uygulandığını, hatta Türkiye’de de çok nadir yapıldığını belirtti.

Hasta Cennet Erol, ameliyattan sonra 15 gün içinde iyileştiğini, 20 yıldır yaşadığı problemlerinden kurtulduğunu ve rahatladığını söyledi. Cennet Erol;”Şimdi idrar kaçırmıyorum, tuvaletimi rahat yapıyorum ve misafirliklere ya da ev dışına rahat gidebiliyorum” dedi.

Uz.Dr.Tarık Yonguç, Cennet Erol gibi uzun yıllar idrar kaçırma ve organ sarkması şikâyeti olanların bu rahatsızlıklarının çözümü yok diye düşünmemeleri gerektiğini ve tedavisinin mümkün olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı