REKLAMI GEÇ

4 mahallede daha atıklar ayrı toplanacak

4 mahallede daha atıklar ayrı toplanacak

Denizli Belediyesi, Haziran’dan itibaren 4 mahallede daha atıkların ayrı toplanmasına başlayacak.

/ DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2009 Perşembe, 19:36

Denizli Belediyesi, evsel atıkların ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması için sürdürdüğü çalışmalara, Siteler, Yunus Emre, Asmalıevler ve Çamlaraltı Mahalleleri’ni de dahil ediyor. Söz konusu mahallelerde, Haziran’dan itibaren atıklar ayrı toplanacak.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Denizli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Rafet Şahin ve 12 kişiden oluşan atık bilgilendirme ekibi, ayrıştırmaya yeni başlanacak Siteler, Yunus Emre, Asmalıevler ve Çamlaraltı Mahalleleri’nde ev ev dolaşarak, evsel atıkların ayrıştırılması konusunda bilgi verdi. Ekip, tüm evlere mavi poşet ve bilgilendirme broşürü dağıttı.

 

Uygulamaya destek vereceklerini bildiren mahalle sakinleri de, belirtilen gün ve saatte evsel atıkları çıkaracaklarını söyledi. Müdür Şahin, “Denizli merkezinde ambalaj atıkları yönetmeliğine göre sürdürdüğümüz ambalaj atıklarının geri dönüşümü çalışmalarını yeni bağlanan mahallelerde de başlatacağız. Ekiplerimiz şu anda söz konusu mahallelerde, duyuru, afiş ve mavi torba dağıtıyor. 1 Haziran 2009’dan itibaren de bu mahallelerde atıkların ayrıştırılarak toplanmasına başlayacağız. Yaptığımız tespitlere göre burada 12 bin 700 hane var. Diğer yeni bağlanan mahallelere de bir program dahilinde girmeyi hedefliyoruz. Ayrıca yine birleşen yerlerde siyah poşet dağıtımına gireceğiz. Mavi poşet ise zaman içinde yayılacak. Bu bir hizmettir. Denizli’nin geleceği için bir çalışmadır. Çalışmalarımızda halkımızın desteğini bekliyoruz” dedi.

 

Söz konusu yerleşim birimleri, Kınıklı Beldesi’nin 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri’nden sonra Denizli Belediyesi sınırlarına dahil edilmesiyle birer mahalle olmuştu.

 

Bu arada her haneye ayda 8 tane siyah torba, 4 tane de mavi torba dağıtılacağı bildirildi.

Ayrıştırmaya yeni başlanacak mahallelerdeki mavi torba toplama gün ve saatleri şöyle:

Sitelerı Mah.                1 Haziran 2009 Pazar          13:00 ile 15:00 arası

Yunus Emre Mah.       3 Haziran 2009 Çarşamba  13:00 ile 15:00 arası

Asmalıevler Mah.        4 Haziran 2009 Perşembe    13:00 ile 15:00 arası

Çamlaraltı Mah.          6 Haziran 2009 Cumartesi   13:00 ile 15:00 arası

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı