REKLAMI GEÇ

71 YAŞINDA OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ

71 YAŞINDA OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ

Güzelköy’de okul bahçesinde yapılan törende hem aşure yendi, hem de okuma yazma öğrenenlere sertifikaları verildi.

/ DENİZLİHABER / 23 Aralık 2010 Perşembe, 19:00

Denizli merkeze bağlı Güzelköy Mehmet Biçer İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törene Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Tören öncesi öğrenciler folklor gösterisi sunarken, bir öğrenci de öğretmeninin çaldığı saz eşliğinde türkü söyledi.

Törende konuşan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, uzun zamandır bu kadar içten bir İstiklal Marşı söyleyen topluluk görmediğini belirterek, “Bunun için çocuklarımızın gözlerinden ayrı ayrı öpüyorum. İstiklal Marşı’mız nice güzelliklerle, inşallah ülkemizin dört bir yanında söylenmeye devam edecek. Ayrıca ben, hepinizin Muharrem ayını kutluyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Vali Yavuz Erkmen ise herkesin değişik mezhep, ırk, düşüncede olabileceğini ifade ederek, “Bizim için önemli olan birlik ve beraberliğimizin hiç bir zaman bozulmamasıdır, ülkemizin bütününde ay yıldızlı bayrağımızın altında, bu vatanı gelecek kuşaklara nakledilmesidir. Hepimiz ülkemize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Erkmen ve Belediye Başkanı Zeybekci okuma yazma kursunu bitiren vatandaşlara sertifikalarını verdi. 71 yaşında 2 çocuk ve 4 torun sahibi olan Selver Biçer törende sertifikasını Zeybekci’den aldı. 4’üncü sınıfa kadar okuduğunu belirten Selver Biçer, bu yaşta okuma yazmayı öğrendiği için mutlu olduğunu söyledi. Tören daha sonra yenilen aşurelerle son buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı