REKLAMI GEÇ

ARAZİ HAYALİ KURUBACAK AİLESİNİ PERİŞAN ETTİ

ARAZİ HAYALİ KURUBACAK AİLESİNİ PERİŞAN ETTİ

DDH’de tedavi altına alınan 90 yaşındaki Afife Kurubacak’ı hastanelik eden trafik kazasından dram çıktı. Kastamonulu olan Kurubucak ailesinin yıllardır geri almaya çalıştıkları arazileri yüzünden başlarına gelmedik kalmadı.

/ DENİZLİHABER / 29 Kasım 2011 Salı, 18:28

Kurubacak ailesinin 1970’li yıllarda başlayan 3 bin metrekarelik arsa hayali öyküsü acı bitti. Salih Kurubacak, yaklaşık 40 yıl önce memleketi Kastamonu’nun Küre ilçesinde 3 bin metrekarelik hazine arazisinin etrafını çevirerek, buraya sahip çıktı. Bir süre Küre’de yaşayan Kurubacak daha sonra Adana’ya buradan ise Ankara’ya yerleşti. Ankara’da yaşamaya başlayan Salih Kurubacak’a kendisine ait olduğunu söylediği arazisinden maden çıktığı söylendi.

Bunun üzerine memleketine dönen Kurubacak arsanın tapusunu almak için hukuki mücadele başlattı. Vergisini ödediği arsanın tapusunu çıkarmak için uzun süre mahkemelere gidip gelen Kurubacak’ın arsa hayali bir türlü gerçekleşmedi. 70 yaşına gelen Kurubacak arsanın tapusunu alamadan kalp krizi sonucu 30 yıl önce hayatını kaybetti.

Salih Kurubacak’ın oğlu Mehmet Kurubacak ise babasının ölümünün ardından mücadeleye yeniden başladı, ancak oda başarılı olamadı. Mehmet Kurubacak, kızıyla evli olan damadı Ahmet Uysal’a (30) tapusu olmayan arazilerinde maden çıktığını ancak açtıkları davayı kaybettiklerini anlattı.

Uysal, iddiaya göre davayı kazanabileceklerini belirterek, bir avukat tuttuğunu söyleyip, Kurubacak ailesinden 6 ayda mahkeme giderleri için yaklaşık 100 bin TL para aldı. Arazinin hayalini kuran Mehmet Kurubacak, damadı Ahmet Uysal’dan davayı kazandıkları haberini alınca araziye bakmak için geçtiğimiz 23 Eylül tarihinde Kastamonu’ya doğru yola çıktı.

Recai Koç’un kullandığı 06 BZ 5690 plakalı otomobil, Ankara-Kastamonu yolunda sabaha karşı yoldan çıkarak takla attı. Kazada Mehmet Kurubacak hayatını kaybederken, otomobilde bulunan annesi Afife Kurubacak, eşi Şerife Kurubacak ile çocukları Mustafa, Ahmet, Habibe ve Salih Kurubacak yaralandı. Vücudunda kırıklar bulunan anne Kurubacak bir süre Kastamonu’da tedavi görmesinin ardından bakacak kimsesi olmadığı için Denizli’de yaşayan kızı Hatice Asil’in yanına getirildi.

Tedavisi Denizli Devlet Hastanesi’nde süren 90 yaşındaki Afife Kurubacak, kendine gelmesinin ardından dolandırıldıkları öğrenince polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Kurubacak ifadesinde, torununun kocası olan Ahmet Uysal tarafından dolandırıldıkları ileri sürerken, kazada ise sürücü Recai Koç’un hareket halindeki otomobilden atlayıp, kendilerini ölüme terk ettiğini iddia etti. Kurubacak, torununun kocası Ahmet Uysal, otomobil sürücüsü Recai Koç ve dolandırıcılık olayında onlarla işbirliği yaptıklarını ileri sürdüğü Fatma Kaycıoğlu’dan da şikayetçi oldu.

Hareket halindeki otomobilden atlayıp, aileyi ölüme terk etmekle suçlanan sürücü Recai Koç, suçlamayı kabul etmedi. Koç, Kurubacak ailesini damatlarının dolandırdığını belirterek, “Benim onlarla bir ilgim yok. Damatları ailenin saflığından faydalanıp, dolandırdı. Benden Kastamonu’ya götürmem için yardım istediler. Bende yardımcı olmak için otomobille götürme tekliflerini kabul ettim. Ben otomobilden atladıysam, kaza sonrası neden ifadelerinde bunu söylemediler” dedi.

Afife Kurubacak’a bakan Denizli’de yaşayan kızı Hatice Asil’in eşi Harun Asil de kayınvalidesine başlattığı hukuk mücadelesinde yardımcı oluyor. Harun Asil, kayınvalidesine bakacak kimsesi olmadığı için Denizli’ye getirdiklerini belirterek, “Burada bir insanlık dramı yaşanıyor. Yaşlı kadını arazini geri alacağız diye parasını alıp, dolandırmışlar. Bir de oğlunu kazada kaybetti. Suç duyurusunda bulunduk. Başbakan, Barolar Birliği bizi duysun, avukat görevlendirsinler. Suçlular cezasını çeksin” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı