REKLAMI GEÇ

Balık üreme onlar av peşinde

Balık üreme onlar av peşinde

Denizli’de Aktepe Mahallesi ile Karakurt Mahallesi arasında bulunan Gökpınar Baraj Göleti’ndeki balıklar yumurta bırakmak için gölet ile bağlantı kanalları arasındaki sığ sulara çıkarken, bazı vatandalar da kolay av peşine düştü.

/ DENİZLİHABER / 5 Nisan 2012 Perşembe, 08:30

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, akarsu, baraj ve göletlerde üreme mevsiminin başlamasından dolayı 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında balık avı yasağı uyguluyor.

Yayın, sazan, kadife ve alabalık cinsi balıkların bulunduğu Denizli’deki DSİ’ye ait Gökpınar Baraj Göleti’ndeki balıklarda havyar bırakma sezonu olduğu için gölet ile bağlantı kanalları arasında bulunan sığ sulara yumurta bırakmak için çıkıyor.

Sığ sular derin olmadığı için havyar bırakan ve bu havyar bırakırken de hareketli olman balıkları bazı uyanık vatandaşlar elleriyle yakalıyor. Balık avı yasağı olmasına rağmen kamu kurumu yetkilileri de baraj göletinde denetim yapmıyor.

Yorumlar

amatör balıcı   -  Bağlantı 6 Mayıs 2012, 22:37

gece kayıkla metrelerce ağ atanlar var denetimö hiç yok gökpınarda yazık

ali   -  Bağlantı 6 Nisan 2012, 14:03

sayın denizli haber yetkilileri denizlide balık avı yasağı 1 haziranda sona erer .halkı yanlış bilgilendirmeyelim lütfen.ayrıca israil sazanıdevlet tarafından yerli sazan diye salınan bir balık .ancak tüm dünyada ve yeni yeni Türkiye’de bu balıklarla mücadele başlamıştır.verdiğiniz haberde ki şahısların yaptıkları elbet doğru değil ancak halkı da doğru bilinçlendirirseniz haberleriniz yerini tam olarak bulacaktır diye düşünüyorum saygılarımla

metin   -  Bağlantı 5 Nisan 2012, 09:22

bu haberiniz için çok teşekkür ederim. yetkililer bu haberi okur da gerekli önlemi alırlar.

abdullah   -  Bağlantı 5 Nisan 2012, 09:08

o tuttukları balıklar ekolojik açıdan zararlı bir tür olan israil sazanı bırakın insanlar bu balığın neslini kurutabilirse kurutsun yeter ki üremesin ve yok olsun

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı