REKLAMI GEÇ

‘Bayramlar, birlik ve beraberliğin en güzel göstergesidir’

‘Bayramlar, birlik ve beraberliğin en güzel göstergesidir’

Denizli halkının Kurban Bayramı’nı tebrik eden İl Müftüsü Yardımcısı Kemal Ekicim, bayramların insanları arasındaki sevgi ve saygıyı arttıran önemli günler olduğunu ve böyle önemli günlerin birlik ve beraberliğin en güzel göstergesi olduğunu belirtti.

/ DENİZLİHABER / 26 Kasım 2009 Perşembe, 16:49

Kurban Bayramı nedeniyle yazılı açıklama yapan İl Müftüsü Yardımcı Kemal Ekicim, bayramların birlik ve beraberliğin pekiştiği günler olduğunu belirterek, tüm Denizli halkının ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutladı. Ekicim, “İnsanlığın sevgiye, birlik ve beraberliğe anlayış ve hoşgörüye her zamankinden daha çok muhtaç olduğu bir zamanda bizleri kaynaştıran, umutlarımızı artıran, sevgi, saygı bağlarımızı güçlendiren dini bayramlarımızdan biri olan Kurban Bayramı’na Yüce Allah bizleri kavuşturmuştur. Yüce Rabbimize verdiği bütün nimetler için şükrümüzü tazeliyoruz. Kurban; Allah’a ibadet niyeti ile belirli vakitte, belirli nitelikleri taşıyan hayvanı kesmektir. Kurban Bayramında Kurban kesmeye gücü yetenler Allah’a yaklaşmak için onun ismini anarak kurbanlarını keseceklerdir. Çünkü Cenab-ı Allah Kur’an-ı Kerim’de; “Bu hayvanların ne etleri ve ne de kanları Allah’a ulaşacaktır; Allah’a ulaşacak olan ancak, sizin O’nun için yaptığınız, gösterişten uzak amel ve ibadettir” (Hac Suresi 37.Ayet) ve “Her ümmet için Allah’ın kendilerine rızık olarak verdiği kurbanlık hayvanların üzerine, O’ nun adını anarak Kurban kesmeyi meşru kıldık” (Hac Suresi 34.Ayet) buyurmaktadır” dedi.

Kurban kemsinin dini açısından anlamını ve önemini işaret eden Ekicim; “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) ‘Bir kimse mali genişlik ve imkânlar içerisinde olup Kurban Bayramı’nda kurban kesmese; bizim namazgâhımıza yaklaşmasın’ buyurarak, kurban kesmenin önemine işaret etmişlerdir. Dini bayramların, sosyal ve dini hayatımız üzerindeki tesirleri şüphesiz pek çoktur. Özellikle dargınlar bayramlarda barışır, kırgınlıklar unutulur, fakirler, kimsesizler ve yetimler sevindirilir. Yaşlılar, hastalar, anne-babalar, akrabalar, din kardeşlerimiz ziyaret edilerek, tebrikleşilir. Fertler arasında sevgi ve kardeşlik bağları perçinleşir, kuvvetlenir, sevinç ve mutluluklar artar” dedi.

Ekicim, Denizli’de, 27 Kasım 2009 Cuma günü yani bayramın birinci gününde, sabah namazının 06.19’da, bayram namazının da 07.39’da kılınacağını hatırlattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı